Hlavní obsah

Trpišovský věští řežbu! Čert vem série, horší je porážka v derby a vývoj ligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Konec velkých sérií. Sešívaní je budou muset po jubilejním 300. derby střádat od začátku. Nedělní prohra na Spartě ukončila fotbalové Slavii rekordních 54 zápasů bez ligové porážky, rival je navíc zdolal v derby poprvé od března 2016 a 14 soutěžních vzájemných duelech. Slavia navíc prohrála poprvé v ligové sezoně a také po 27 utkáních venku bez porážky. „Série pro mě nic neznamenají, podstatné je, že jsme prohráli 300. derby,“ zdůrazňuje trenér sešívaných Jindřich Trpišovský.

Naše série nic neznamenají, je mi to jedno, říká po prohře v derby Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Odložený duel s Olomoucí zbývá červenobílým k dobru, pořád mají ligu výborně rozehranou. Přesto je mrzí konec historické série 54 zápasů bez prohry, stejně jako přetržení šňůry čtrnácti derby bez porážky.

„Pro mě série nic neznamenají. Ztratili jsme tři body, prohráli zápas, který se počítá do tabulky. Žádné série vám do tabulky body nepřidají. Jediné, co se ve fotbale počítá, jsou body, vítězství a zvládnuté zápasy," odmítá sentiment trenér Trpišovský.

Tenhle týden byl pro nás moc důležitý a my ho zvládli, raduje se trenér Sparty Pavel VrbaVideo: Sport.cz

Důležitá je pro něj jediná věc. Že sešívaní ztratili tři body a jejich konkurent v tabulce má o tři navíc.

Hrdinou derby Lukáš Haraslín. Rozhodlo to celé mužstvo, na standardku jsem si věřilVideo: Sport.cz

„Koukám na věci, které můžeme ovlivnit. Uzdravit hráče, sladit tým a zapracovat na nějakých věcech. To je jediné, na co se musíme soustředit. Jsme v trochu jiné situaci, než jsme byli před sezonou. Počítali jsme s určitým složením v defenzivě, které teď není," poukazuje na kalvárii zraněných stoperů.

Narazí na větší odpor konkurentů

Realizačnímu týmu tak každý den přibyla práce. I mužstvu. „Pro kluky to není jednoduché, protože trávíme spoustu času na videu, pitváme se v situacích, které tolik v loňské sezoně nebyly. Že skončily série, mi je teď jedno. Jediné, co mě mrzí, je, že jsme prohráli zápas, prohráli jsme 300. derby. Není podstatné, jestli to souvisí s nějakou sérií," ujišťuje Trpišovský.

Naplňuje se jeho tušení, že obhájci titulu narazí na větší odpor konkurentů než dřív. Vede Plzeň, slávisté jsou za Spartou třetí se stejným bodovým ziskem jako Baník a Slovácko.

Jan Kuchta se na reprezentačním tréninku představuje týmu. Na přetřes přišla i přítelkyněVideo: Sport.cz

„Bude to boj, už před sezonou jsem říkal, že letos bude špička hodně vyrovnaná. Plzeň má nesmírně zkušený a kvalitní tým s dobrým trenérem, musí se s nimi jednoznačně počítat, což dokazují," varuje před Bílkovou armádou.

Trpišovský věští řežbu se vším všudy. „Bude to boj o každý bod a ztrátu v tabulce, budou rozhodovat vzájemné zápasy, nebude to odtržené jako loni. Pro lidi a ligu jen dobře. My musíme makat, budovat a uzdravit nebo dotrénovat některé hráče. Fotbal je náročný, potřebujeme se dát dohromady a být připravení na všechny zápasy, žádný není jednoduché zvládnout," poukazuje kouč Slavie.

Jak vývoj vidí Pavel Vrba, trenér Sparty
Určitě jsem neřekl, že s Plzní nepočítám. Je nahoře a všichni víme, že na ni máme ztrátu. Na druhou stranu už máme za sebou zápas se Slavií, zatímco Plzeň teprve čeká. Určitě někdo z nich zase ztratí, což je pro nás výhodné. Tabulka se už teď zajímavě rozděluje na nějaké tři skupiny. Prvních pět mančaftů bude nejspíš bojovat o první místo. Na jaře je spousta zápasů. Chceme získat co nejvýhodnější postavení, abychom v nadstavbě se soupeři, pokud možno, měli výhodu domácího prostředí, které je hodně důležité. Věřím, že budeme hrát co nejvíc zápasů doma, a ještě se soupeři, kteří budou s námi bojovat o nejvyšší příčky.

Reklama