Hlavní obsah

V Edenu čeká na Liberec postrach. Po Kolářovi i Ukrajinec Kačaraba s vizáží Zorra mstitele

Praha

Na gólmana Ondřeje Koláře chytajícího v masce si už spoluhráči zvykli. Před sobotním ligovým duelem s Libercem si zvykají, že se v jejich obraně objeví další muž s vizáží filmového Zorra Mstitele. I ukrajinský legionář Taras Kačaraba navlékl černou masku, aby se po zranění utrpěném v polovině září mohl do sestavy mistrovského celku z Edenu vrátit. Samozřejmě s předstihem, protože původní diagnóza lékařů mluvila o absenci, která by se mohla protáhnout až na šest týdnů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Ondřej Kolář musel masku na obličej také nasadit.

Článek

Slavia se ovšem ocitla v prekérní situaci. Mladý stoper David Zima odešel kvapně do italského FC Turín, na marodce se ocitli Ondřej Kúdela, Taras Kačaraba a pochopitelně dlouhodobě zranění David Hovorka a Ladislav Takács.

V derby se Spartou byl ke všemu vyloučen švédský stoper Aiham Ousou, který pochopitelně nemůže v sobotu v lize proti Severočechům vyrukovat.

A aby nebyl kalvárii konec, říjnový reprezentační sraz předčasně opustil i univerzál Tomáš Holeš, kterého trenér Trpišovský přeškolil na stopera.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený slaviapraha_ (@slaviapraha_)

Pro sešívaná prekérní situace, takže žádný div, že se snaží, aby se Kačaraba vrátil dřív, než lékaři předpovídali. S kevralovou maskou na obličeji, která mu chrání zlomenou jařmovou kost v obličeji, zranění, jež mu nešťastně přivodil spoluhráč Ousou v zápase Konferenční ligy s Unionem Berlín.

Kačaraba v ní od počátku tohoto týdne už trénuje, aby si na ni zvykl a v sobotu by v ní měl nahánět respekt svým bývalým libereckým spoluhráčům. Otázkou ale samozřejmě je, zda po nucené absenci vydrží na hřišti celých devadesát minut.

Po jeho boku by už mohl nastoupit Ondřej Kúdela, který je zdravý a s mužstvem trénoval, otázkou je, jak na tom nakonec bude Tomáš Holeš.

Reklama