Hlavní obsah

Krmenčíkův průšvih! S fanoušky Slavie vulgárně urážel Plzeň. Později se omluvil

Slávistický fotbalista Michael Krmenčík se po středeční dohrávce 3. kola první ligy proti Olomouci přidal k fanouškům Pražanů, kteří skandovali vulgární pokřik proti Plzni, kde dlouhá léta působil. Osmadvacetiletý reprezentační útočník se později svému někdejšímu klubu, s nímž se červenobílí utkají v nedělním šlágru v Edenu, na sociální síti omluvil. Krmenčíka zkritizoval například jeho někdejší plzeňský spoluhráč David Limberský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Krmenčík během utkání proti Olomouci

Článek

Slávističtí fanoušci na konci středečního vítězného utkání (1:0) opakovaně skandovali "Zk.....á Plzeň". Příznivci červenobílých tímto vulgárním pokřikem častují neoblíbeného rivala, s nímž se utkají v nedělním šlágru 13. kola v Edenu. Podle krátkého videa na sociální síti si Krmenčík při skandování slávistického "kotle" s fanoušky notoval a zvedal ruku do rytmu hanlivého pokřiku.

"V neděli udělám absolutní maximum pro úspěch Slavie a věřím, že to bude strhující souboj dvou nejlepších klubů Česka posledních 10 let. Je mi ale líto, že jsem se nechal strhnout v bojové atmosféře k pokřiku, který znevažuje plzeňský klub a omlouvám se," uvedl Krmenčík na instagramu.

Český reprezentant přišel do Slavie v létě z belgických Brugg na roční hostování s povinnou opcí na přestup v případě, že by český šampion prošel do základní skupiny Ligy mistrů. To se Pražanům nepovedlo. Hlavní část kariéry ale strávil Krmenčík v Plzni, jejímž je odchovancem. S Viktorií získal tři ligové tituly. Ve Slavii se zatím příliš neprosadil a připsal si jen jeden soutěžní gól.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Krmenčík zatím marně hledá formu

Krmenčíka za to, že se přidal k hanlivému pokřiku proti bývalému zaměstnavateli, zkritizoval jeho někdejší spoluhráč ve Viktorii Limberský, jenž po minulé sezoně ukončil profesionální kariéru

. "Co všechno jsi schopen udělat, aby jsi se zavděčil fanouškům SKS, kteří tě stejně nikdy nepřijmou? A naopak teď jsi ztratil spoustu fanoušků, kteří tě měli upřímně rádi," uvedl Limberský na instagramu.

Reklama