Hlavní obsah

Teplice povedou Nevrlý s Poštulkou

TEPLICE

Teplické fotbalisty povedou ve zbytku sezóny dosavadní sportovní ředitel Jiří Nevrlý a asistent Jan Poštulka. Společně tak zaujmou místo, které v pondělí opustil František Straka, jehož angažovala Sparta. Má jít jen o provizorní řešení, klub zároveň začne hledat trenéra pro nový ročník.

Článek

"Na posledních sedm kol by už nemělo cenu angažovat nového trenéra, proto jsme se rozhodli pro toto řešení," vysvětlil Nevrlý. Teplice mají v tabulce k pohárovým příčkám už nedostižně daleko, ale zároveň jim na devátém místě bezprostředně nehrozí sestup.

Lze očekávat, že prioritou pro ně bude Pohár ČMFS, který loni vyhrály. Ve čtvrtfinále je čeká poslední Plzeň, nebo druholigová Jihlava. "Každopádně nás zase láká účast v evropských pohárech," potvrdil Nevrlý ambice žlutomodrého týmu, který v této sezóně překvapil výhrami v Poháru UEFA nad Kaiserslauternem a Feyenoordem Rotterdam.

Na lavičku ligového týmu se šestapadesátiletý kouč znovu vrací po necelých šesti letech, naposledy působil v ročníku 1997/98 v Opavě. Dříve v lize vedl České Budějovice a Uherské Hradiště a jako trenér působil i v Libyi a Sýrii.

Krátce po desáté hodině oznámil ředitel klubu František Hrdlička nové složení trenérské dvojice hráčům v kabině. "Žádné radikální změny se teď od nás ale čekat nedají, není na to vůbec čas. Teď se budeme soustředit na víkendový zápas se Žižkovem," odmítl Nevrlý, že by chystal nějaký zásadní řez.

Reklama

Související témata: