Hlavní obsah

Nevrlý a Poštulka - švagři na lavičce

TEPLICE

Dlouhých třiatřicet let jsou bývalí úspěšní fotbalisté a nyní trenéři Jiří Nevrlý a Jan Poštulka v příbuzenském vztahu jako švagři a teď se postarali o raritu, jaká nemá v tuzemském vrcholovém fotbale obdobu. Společně usednou na lavičku prvoligových Teplic. "Před pár dny jsme měli rodinný oběd, ale tam o této variantě nepadlo ani slovo," usmál se Poštulka.

Foto: archiv

Jiří Nevrlý

Článek

"Dostali jsme to příkazem a ty se musí plnit," přidal se Nevrlý, který svoje jmenování do trenérské funkce přijal s nadhledem. "Ve fotbale mám už něco za sebou a abych z toho nespal, to ne. Naopak jsem se v úterý vzbudil až o hodinu později, než obvykle, ale všechno potřebné jsem stihl," popsal první den v nové funkci.

"Teplické hráče znám, vycházím s nimi dobře a na práci se těším. I když jsem se v poslední době věnoval hlavně funkcionaření, pořád mě to táhlo na hřiště," vykládal muž, který se na trenérský post v první lize vrací po šesti letech.

V roce 1998 vedl Kaučuk Opava. "Grussmann, Orel, Jan Baránek, Twardzik, Prasek a také tehdejší kanonýr Prohászka, co je nyní na Žižkově. Doufám, že v neděli, kdy hrajeme právě s Viktorkou, proti nám nenastoupí v základní sestavě," připomněl Nevrlý některé bývalé opavské svěřence.

V úvahu přichází i Kotrba

Kromě vedení teplického mužstva bude zároveň hledat odborníka, jenž by od něj převzal v červnu trenérskou štafetu. "Už během pondělního zápasu Teplic v Liberci mi volali někteří vlivní manažeři nebo mě i přímo oslovovali momentálně volní trenéři," přiznal.

"O tom, koho vybereme, chceme mít jasno co nejdříve. Bylo by dobré, kdyby nás budoucí kouč sledoval už v závěru ligy a dělal si sám rozbor a program pro podzimní sezónu. Prioritní u něj musí být pracovitost, odbornost, elán a nadšení, aby navázal na Straku," uvažoval Nevrlý.

A jaká jména má v hlavě? "Zdeněk Ščasný, Michal Bílek, Karel Večeřa, Leoš Kalvoda, Vlastimil Palička, mostecký Michal Zach, zajímavé typy jsou i na Slovensku. Osobně znám spoustu trenérských kolegů včetně ze Sparty propuštěného Jiřího Kotrby, který mi v roce 1989 dělal v Českých Budějovicích asistenta," vyjmenoval Nevrlý.

Reklama

Související témata: