Hlavní obsah

Kolaps Sparty. Předvedli jsme naprosto neúčelný a nedůsledný fotbal, stýská si zklamaný Vrba

Uherské Hradiště

To asi čekal málokdo! Fotbalisté Sparty padli po matném výkonu na Slovácku hladce 0:4 a připsali si druhou porážku v tomto ročníku nejvyšší soutěže. K důležitému čtvrtečnímu duelu Evropské ligy do Skotska na Rangers tak rozhodně neodletí v dobré náladě.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Trenér Sparty Pavel Vrba byl po porážce na Slovácku hodně zklamaný a naštvaný.

Článek

Pražané měli v Uherském Hradišti k dispozici Adama Hložka i Krejčího mladšího, jejichž start byl kvůli zdravotním problémům nejistý. Přesto směrem dopředu i v defenzívě naprosto selhali. „Prohrát takovým rozdílem je hrozný. Bylo to nejhorší utkání, jaké jsem ve Spartě zažil. Nemám pro takový debakl vůbec vysvětlení. Hrozně to bolí. V boji o titul je to pro nás obrovská ztráta," soukal ze sebe očividně rozčarovaný Hložek.

Netušil, co vysoká porážka udělá s mužstvem před střetnutím evropského poháru v Glasgow. „Pokusíme se hodit ji rychle za hlavy. Abychom se fanouškům omluvili, musíme Rangers nutně porazit," plánuje.

Také sparťanský kouč Pavel Vrba netají obrovské zklamání. „Už jsem v trenérské kariéře zažil i drtivější porážky, avšak nikoli s týmem, který má tak vysoké ambice jako Sparta. Štve mě, že Slovácko bylo ve všem lepší. Přišlo mi, že naši hráči šli do zápasu s tím, že proti nim stojí nějací dorostenci, a že je souboje nebudou bolet. Ony je taky moc nebolely, protože do nich téměř nechodili," ulevuje si.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Michal Kohút ze Slovácka a Ladislav Krejčí ml. ze Sparty.

Připustil, že po druhé brance Slovácka krátce před pauzou začal tušit, že je zle. „I po přestávce jsme předváděli naprosto neúčelný a nedůsledný fotbal. Slovácko hrálo naopak velmi dobře, avšak my jsme mu to mizerným výkonem hrozně ulehčili. Nevytvořili jsme si pořádnou šanci," stýská si Vrba.

Nevymlouvá se, že neměl v týdnu před utkáním k dispozici řadu reprezentantů. „Taková je prostě realita. Zápasy po srazech národního mužstva bývají pokaždé složitější. V našem případě se výpadky v nich bohužel opakují. Třeba takové náročné týdny za čas čekají i Slovácko," chválí Vrba poslední výkony soupeře.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Milan Petržela ze Slovácka Ladislav Krejčí starší ze Sparty Praha.

Bezprostředně po krajně nepovedeném duelu se krátce zastavil se svým někdejším svěřencem z Plzně Milanem Petrželou, který si v hradišťském dresu dokonale užil svůj 437. zápas v samostatné české lize, čímž utvořil nový rekord. „Bylo mně trenéra líto, a tak jsem ho chtěl trochu ukonejšit. Vím, pod jak velkým tlakem ve Spartě je a jak nezdary těžce prožívá," říkal Petržela, na něhož se přijeli podívat i jeho někdejší parťák Limberský a další bývalí spoluhráči z Viktorie. „Jsem rád, že u té mojí slávy mohli být," usmíval se šťastně.

Reklama

Související témata: