Hlavní obsah

Potvrzeno: Mareček povede Teplice

Trenérem teplických fotbalistů bude od příští sezóny současný kouč Zlína Vlastislav Mareček. Ten po závěru letošního ročníku první fotbalové ligy přijde na sever Čech společně se svým asistentem Jiřím Bartlem. V Teplicích podepíší ještě tento týden smlouvy na dva roky.

Článek

Teplické fotbalisty povede do konce sezóny sportovní ředitel klubu Jiří Nevrlý spolu s asistentem Janem Poštulkou. Severočeši hledali nového kouče dva týdny poté, co František Straka odešel trénovat pražskou Spartu.

"Chtěli jsme pracovitého člověka a odborníka a pan Mareček obě vlastnosti jednoznačně splňuje. Navíc to je na svůj mladý věk trenér se zkušenostmi, který už dokázal posbírat řadu úspěchů - na reprezentační i klubové úrovni. Jsme rádi, že půjde k nám do Teplic," řekl Nevrlý.

Podle něj je asistent a bývalý dlouholetý ligový hráč Bartl Marečkův ideální partner. "Jirku Bartla dobře znám ještě z dob našeho společného působení v Opavě a o jeho kvalitách nepochybuji. Ze své pozice může dál předávat spoustu zkušeností. S Marečkem to bude dobrá dvojka," liboval si Nevrlý.

Do Zlína Palička

Také ve Zlíně už podle všeho mají o nástupcích Marečka a Bartla jasno. Podle informací ČTK by se měl v úterý večer s vedením klubu na působení na lavičce dohodnout Vlastimil Palička, který ještě na podzim vedl jablonecké fotbalisty.

Za dva dny osmatřicetiletý Vlastislav Mareček je spjatý se zlínským fotbalem. V klubu trénoval posledních deset let, dlouho vedl mládežnické týmy, a pak působil jako asistent u dospělých.

V minulém roce se dočkal šance trénovat i první tým v nejvyšší soutěži - loni v červenci ve Zlíně skončil kouč František Komňacký a Mareček poté s podceňovaným mužstvem nováčka nejvyšší soutěže vystoupal až na sedmé místo, za což si vysloužil uznání fotbalových expertů. V anketě Trenér roku pak obsadil čtvrté místo.

Bohaté zkušenosti Mareček nasbíral také u mládežnických reprezentačních výběrů, letos nastoupil navíc do funkce asistenta trenéra Ladislava Škorpila u reprezentační jednadvacítky.

Reklama