Hlavní obsah

Baroš si plácl s Baníkem. Jeho přestup však musí posvětit turecký Galatasaray

Ostrava
Aktualizováno

Fotbalista Milan Baroš je o krok blíže návratu do české Gambrinus ligy. Jednatřicetiletý útočník momentálně jedná o ukončení smlouvy s Galatasarayem Istanbul a pokud na poslední chvíli nepřijme lukrativnější nabídku z ciziny, je připravený strávit jarní část sezóny na Bazalech. Slezský tým na svém Facebooku potvrdil, že se s bývalým reprezentačním útočníkem domluvil na podmínkách.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Milan Baroš se přiblížil návratu do Baníku Ostrava.

Článek

Baroš má v Galatasarayi smlouvu do konce sezóny, v tureckém klubu ho ale odstavili na vedlejší kolej. Na podzim toho bývalý reprezentant moc neodehrál, istanbulský tým navíc v lednu přivedl věhlasného kanonýra Didiera Drogbu a tak je jisté, že s Barošem už turecký klub nepočítá.

Pokud se jednatřicetiletý hráč vyváže ze smlouvy s Galatasarayem, existuje šance, že se na jaře objeví v české lize.

„Jednání mezi agentem Pavlem Paskou a vedením klubu Galatasaraye Istanbul o Milanově možném ukončení smlouvy ještě v zimní přestávce stále probíhají. Pokud celá záležitost dopadne dobře a Milanovi nepřistane na stole nějaká lukrativní nabídka ze zemí, kde ještě neskončil přestupní termín, jsme domluveni na jeho působení v Baníku pro jarní část sezóny," informuje oficiální Facebook Baníku Ostrava.

V západoevropských zemích už přestupní termín skončil, Baroš tak může odejít třeba do Ruska nebo na Ukrajinu, vyloučené není ani exotické angažmá například v Kataru, Emirátech nebo za oceánem. Všechno ale nasvědčuje tomu, že český útočník touží po návratu do Gambrinus ligy.

Baroš je odchovancem slezského celku, za Baník hrál profesionálně od roku 1998 a v 77 zápasech nastřílel 23 gólů. V roce 2002 si jej vyhlédl Liverpool, který za něj zaplatil zhruba 3,2 miliónu liber. Právě v dresu "Reds" Baroš o tři roky později vyhrál Ligu mistrů.

Pokud by se jednatřicetiletý fotbalista ostravskému celku skutečně upsal, o záchranu bojující Baník by do svých řad získal už třetího bývalého reprezentanta. V minulosti se do klubu vrátili Marek Jankulovski a Václav Svěrkoš, jenže kvůli velkým zdravotním problémům svým spoluhráčům na trávníku příliš nepomohli. Jankulovski už aktivní kariéru ukončil, Svěrkoš je po druhé operaci kolene a v současné době rehabilituje.

Reklama

Související témata: