Hlavní obsah

Znojemské zastupitelstvo podpořilo opravu fotbalového stadiónu

Znojemské zastupitelstvo v úterý podpořilo rekonstrukci tamního fotbalového stadiónu v Husových sadech. Stadión nesplňuje podmínky pro první ligu, kam Znojmo poprvé postoupilo jako vítěz druhé nejvyšší soutěže. Prozatímně budou znojemští fotbalisté hrát domácí utkání v Brně. O rozhodnutí zastupitelstva informovala mluvčí města Zuzana Pastrňáková.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Znojma Josef Hnaníček (zády) a Roman Hříbek oslavují vyrovnávací gól na půdě Viktorie Žižkov.

Článek

Zastupitelé dali vedení města zelenou k přípravě projektové dokumentace přestavby stadiónu. "Zároveň jsme se usnesli, že je potřeba hledat vícezdrojové financování připravované rekonstrukce," uvedl starosta Vlastimil Gabrhel. Pouze z vlastního rozpočtu město opravu nezvládne.

Znojmo tak spoléhá na stát a Jihomoravský kraj. Vedení Fotbalové asociace ČR i hejtman Michal Hašek podle Gabrhela přislíbili, že se získáním dotací pomohou.

Záleží na projektantech

"Vnímáme přání fotbalistů, že by jarní část ligy rádi odehráli ve Znojmě. Nyní záleží na projektantech a na tom, co vše bude třeba zrekonstruovat, aby stadión splňoval prvoligová měřítka," řekl starosta.

Gabrhel předpokládá, že rekonstrukce stadiónu bude zahrnovat nový uměle vyhřívaný trávník, osvětlení i technické zázemí pro hráče, trenéry, rozhodčí a média. Po opravě stoupne počet míst k sezení a zlepší se sociální zázemí. Náklady zatím nejsou známé.

Znojemský fotbalový klub původně nezískal profesionální licenci pro nejvyšší soutěž. Uspěl však s odvoláním, a poprvé se tak představí mezi českou elitou.

Reklama

Související témata: