Hlavní obsah

Strašně mi vadila Lüftnerova namachrovanost, zlobil se po kanonádě v Příbrami teplický kouč Ščasný

Příbram

Teplický trenér Zdeněk Ščasný (56) udělal z Teplic přes léto štiku ligy. A hodně dravou. Po sedmigólovém debaklu, který uštědřily Teplice v Edenu Slavii, v pondělí nadělily „čtyřku“ Příbrami na jejím hřišti a k tomu ještě hrály hodinu bez vyloučeného Lüftnera. Právě důvod předčasného odchodu mladého stopera kouče Severočechů pořádně rozčílil a pokazil mu čirou radost z vítězství...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kouč Teplic Zdeněk Ščasný.

Článek
Fotogalerie

Vypadáte velmi spokojeně. Vy jste tři body z Příbrami nečekal?

Příbram je hodně nepříjemný soupeř, ale my jsme sem jeli s pokorou a cílem bodovat. Vyhráli jsme venku, takže jsme ohromně spokojení. Zaprvé proto, že máme tři body, za druhé jsme zvítězili zaslouženě a za třetí, že jsme víc než hodinu hráli o deseti.

Začátek zápasu ale nebyl z vaší strany nejlepší. Kdy se podle vás utkání zlomilo?

Prvních dvacet minut skutečně náš výkon nebyl úplně optimální, ale pak jsme dali dvě rychlé branky za sebou. Potom došlo k vyloučení Lüftnera. Důležité bylo, že jsme vzápětí přežili gólovou hlavičku Zápotočného. Na začátku druhé půle jsme dali třetí branku, která víceméně rozhodla. Výborně jsme pak hráli do konce zápasu, Příbram jsme do ničeho nepustili, naopak jsme ještě nějaké góly mohli přidat. Kluci podali vynikající výkon, je třeba jim poděkovat. Zároveň ale musíme zůstat na zemi a připravit se na další utkání.

Vyloučení Lüftnera za faul na pronikajícího Švancaru vás evidentně hodně rozčílilo. Vynadal jste mu hodně?

Hodně. Chápu, že to je mladý hráč. Pochopím, že se může stát chyba. Nicméně Lüftner udělal pár minut předtím to samé. Vyplynulo to nikoliv z jeho nezkušenosti, protože hraje i za reprezentační jednadvacítku, ale spíš z pocitu, že se mu nemůže nic stát. Dovolím si tvrdit, že to bylo z jeho namachrovanosti. A to mi strašně vadilo. Nepoučil se z té první chyby, a tak jsem se hodně rozčílil.

Místo něj nastoupil Jablonský. Bude to řešení i pro příští zápasy?

Lüftner dostane trest od disciplinárky. Jablonský hrál výborně. Teď nebudu prezentovat, co bude, nechám si to projít hlavou, ale o místo v sestavě bude muset Lüftner hodně bojovat.

Jste třetí, pouhý bod za mistrovskou Plzní, to je určitě hezký pohled na tabulku...

Budu upřímný. Mě víc těší, že jsme ve všech devíti ligových zápasech podávali hodně slušné výkony, i když ne všechna ta utkání dopadla bodově, jak jsme chtěli. V tom chceme pokračovat. Ale že bych v tuhle chvíli zatím řešil, za kým jsem o bod nebo o tři, tak to opravdu neřeším.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články