Hlavní obsah

Ostrava - Znojmo 1:1Ostrava vydřela remízu se Znojmem až v poslední minutě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Hnaníček 0 : 1
90. Kukec 1 : 1
Záznam online reportáže

Ostrava

Až gól Davora Kukece v poslední minutě zachránil fotbalistům Ostravy v 11. kole nejvyšší soutěže remízu 1:1 se Znojmem. Nováček měl po gólu Josefa Hnaníčka na dosah historicky první ligové vítězství venku, ale v závěru inkasoval po rohovém kopu a skrumáži ve vápně. Baník tak protáhl svou minisérii bez prohry na tři utkání.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Dominik Kraut (Baník) a Radim Nepožitek (Znojmo).

Článek

Znojmo poprvé nastoupilo i se zkušeným stoperem Hudcem, který v reprezentační pauze přišel z Osnabrücku, ale v úvodu se bránilo mírné převaze Ostravy. První gól, který mohl zklidnit její projev, měl v osmé minutě na hlavě Baránek, ale jeho oblouček se po trestném kopu Engelmanna odrazil od břevna zpátky do pole.

Baník měl do 20. minuty hru pod kontrolou. Droppa to na Hrubého zkoušel technicky zpoza šestnáctky, ale míč šel těsně nad břevno. Stoprocentní šanci připravil Kraut pro Engelmanna, který se ve 27. minutě řítil sám na branku, jenomže trefil pouze gólmana.

To už byla úvodní aktivita Ostravy na ústupu. Znojmo začalo vystrkovat růžky a v 37. minutě ztrestalo soupeře po rohovém kopu díky Hnaníčkovi, který na malém vápně míč hlavou trknul do vzdálenějšího kouta Pavlenkovy branky. Zaskočený Baník o minutu na to přihlížel slalomu Crnkiče a mohl mluvit o štěstí, že jeho střela skončila jen na boční síti.

Po pauze Ostrava vyslala do boje zkušeného Lukeše a zdálo se, že by mohla obnovit svůj nápor z úvodu. Jenomže Krautovu střelu ve 49. minutě z vyložené šance zblokoval Hrubý a mezi tyče se nevešla ani Engelmannova hlavička z pěti metrů.

Byl to ale jen záchvěv. Nebezpečnější byli spíše hosté, kteří zásluhou pohyblivého Vašíčka a dlouhých pasů za obranu udržovali Baník v neustálém napětí. V koncovce ale Znojmu scházelo více klidu.

Porážku Ostravy přišel odvrátit uzdravený chorvatský technik Kukec, který se na trávník vrátil po dvou měsících. Baník přežil další brejk a ránu Oklešťka, jež lízla tyčku, a zničehonic udeřil po závaru před znojemskou brankou, když odražený míč prudce napálil do sítě Kukec.

Ostrava zázračně obživla. Ještě v nastavení šel zleva sám na branku Fantiš, ale Hrubý výborným zákrokem zajistil Jihomoravanům alespoň bod.

Baník Ostrava - 1. SC Znojmo 1:1 (0:1)
Branky: 90. Kukec - 37. Hnaníček. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Filípek. ŽK: Baránek, Droppa - Cihlář, Vašíček, Hnaníček. Diváci: 5102.
Ostrava: Pavlenka - Zawada, Frydrych, Baránek, Sukup - Fantiš, Droppa, Hable (24. Foltyn), Engelmann - Kraut (65. Kukec), Rolinc (46. Lukeš). Trenér: Svědík.
Znojmo: Hrubý - Mudra, Hnaníček, Hudec, Cihlář - Helísek (90. Reljič), Nepožitek, Lacko (70. Hrošovský), Crnkič (88. Tomeček) - Okleštěk, Vašíček. Trenér: Kalvoda.

Reklama

Související témata: