Hlavní obsah

Sedm gólů na Slavii Teplice nakoplo, přesto chceme navýšit náskok, plánuje sparťan Krejčí

Praha

Nezvykle dlouho čekal na návrat formy, během podzimu vypadl z reprezentace. Zdravotně se však dal do pořádku a na jeho výkonech je to znát. Mladý záložník Ladislav Krejčí v posledních zápasech znovu patří k nejlepším fotbalistům Sparty, takže i na něm bude, aby lídr tabulky v sobotním šlágru 13. kola Gambrinus ligy doma porazil druhé Teplice a odskočil jim již o devět bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Ladislav Krejčí během utkání s Jabloncem.

Článek

Teplice jsou překvapením ligy, čím si vysvětlujete jejich marš na druhou příčku tabulky?

Myslím, že je nakoplo sedm gólů, které nasázeli na Slavii. Nejsou pod tlakem jako třeba v minulé sezóně, určitě se jejich mužstvo cítí lépe. Většina jejich hráčů si umí poradit v soubojích jeden na jednoho, na to si musíme dát pozor.

A na co ještě?

Teplice mají obrovsky silnou ofenzivu, především díky ní jsou právem na druhém místě tabulky. Viděl jsem jejich zápas s Plzní a uvědomil si, že pohlídat si musíme hlavně jejich čtyři šikovné hráče vpředu, Mahmutoviče, Salamiho, Litsingiho a Nivalda. Myšlenku jim dává Vachoušek, jehož si pamatuji ještě ze Sparty. Pořád je to výborný fotbalista.

Teplice mají o bod víc než Plzeň. Jsou pro vás tedy větším konkurentem než Viktoria?

Takhle o tom nepřemýšlím. Teplice jsou bez pochyby nepříjemný soupeř. Na druhou stranu věřím, že máme sílu zvládnout i tento zápas, Teplice porazit a ještě tak navýšit náskok v čele tabulky.

Teplice jsou ovšem pro Spartu dlouhodobě jedním z nejméně příjemných soupeřů, kteří na Letnou přijíždějí. Třeba v předminulé sezóně vám remízou 2:2 ukradly titul...

Neuvažuji o tom, jestli s nimi máme nějakou špatnou bilanci nebo se nám na ně hraje špatně. Kvůli nějaké sérii zápas těžší nebude, na to se nesmíme ohlížet.

V minulém kole v Liberci jste patřil k nejlepším hráčům. Cítíte, že forma je zpátky?

Začátek sezóny jsem neměl jednoduchý, celou přípravu jsem byl zraněný. Ale překonal jsem to. Makal na sobě, v tréninku si přidával. V tom ostatně pokračuji i nyní. Po herní i fyzické stránce se naštěstí cítím mnohem lépe. A věřím, že se budu ještě dál zlepšovat.

Nemrzí vás, že jste před klíčovými zápasy ztracené kvalifikace vypadl z národního týmu?

Když už jsem se jednou do reprezentace dostal, tak mrzí. Každý tam chce být. Toužím se do nároďáku vrátit, ale nechtěl jsem se v tom na druhou stranu patlat. Teď se moc těším na Teplice, věřím, že v sobotu dorazí na Letnou co nejvíce lidí a vytvoří nám co nejlepší atmosféru. Chceme se jim odměnit vítězstvím.

Reklama

Související témata: