Hlavní obsah

Bod beru, ale naší hrou jsem i já zklamaný, přiznal slávistický kouč Koubek

Příbram

Oči bolely a fotbal usedavě plakal... Zase až takový div to v Příbrami nebyl, neboť souboj mužstev ze dna tabulky mohl ve vytrvalém dešti a na mokrém trávníku těžko servírovat nějakou fotbalovou podívanou. „Skutečně to byl víc boj než líbivý fotbal, takže i já byl úrovní naší hry zklamaný. Hlavně po půli,“ nehledal slavistický kouč Miroslav Koubek žádné výmluvy a omluvy. A to přesto, že jeho celek ve třetím ligovém duelu po sobě neprohrál a z Příbrami si po bezbrankové remíze odvezl bod.

Foto: Petr Eret, ČTK

Šance Příbrami v závěru zápasu se Slavií.

Článek

Pouze zisk zmiňovaného bodu mohl trenéra Pražanů uspokojit. Fungující defenzíva, která po derby s Bohemians uhájila čisté konto i v Příbrami, pochopitelně také.

Obrana je grunt, kvitoval trenér

„V defenzívě je pokrok skutečně znatelný. Obranná čtveřice si počíná spolehlivě, drží při sobě, je dobrá ve vzduchu. V tuto chvíli je to grunt, na němž naše hra stojí," hledal Miroslav Koubek alespoň nějaká pozitiva na slavistickém vystoupení.

Získaný bod k nim pochopitelně také patřil. „Svou hodnotu má zvláště proto, že jsme ho vydřeli v utkání, v němž jsme projevili i morálku. A co víc - my remízou umazali i minusové body z domácího hřiště. Ke všemu v Příbrami, která je v podobné situaci jako my a kde se nikomu nehraje snadno. Fotbal v domácím podání je totiž plný kontaktů a osobních soubojů, což Slavii obvykle nevoní. Tentokrát jsme se ale s příbramským pojetím vyrovnali," glosoval Koubek duel tak chudičký na servírovaný fotbal.

„Ale to já vím a proto jsem úrovní naší hry rovněž zklamaný. Také bych chtěl hrát líbivý  technický fotbal, který by se zamlouval divákům i mně, ale je otázkou, zda to jde skloubit právě ve stadiu, v němž jsme se ocitli. Pokažený úvod podzimu nás dostal do kritické situace a teď se z ní musíme dostat. Dřinou... A pokud přinese efekt v podobě bodu, pokrok to je," meditoval slavistický kouč Koubek nad současnou situací, která se jen pomalu mění k lepšímu.

Abraham hodně scházel

To ta příbramská se po další domácí ztrátě spíše zhoršuje. A ani příchod trenéra Petra Čuhela obrat nepřináší. „Hodně nám tentokrát scházel zraněný Abraham, který v předchozím domácím střetnutí s Olomoucí dokázal dát přihrávku a posílat spoluhráče do šancí," vysvětloval remízu domácí kouč.

„Musel jsem do středové řady vysunout stopera Mišuna a od něho jsem podobnou kvalitu očekávat nemohl."

Čuhelovi toho ale scházelo v projevu jeho nových svěřenců víc. „Musíme zlepšit pohyb, protože mně připadalo, jako by se někteří hráči ,zašívali´, takže nebylo komu nahrát, zapracovat musíme na přechodové i finální fázi, na koncovce zrovna tak. Proti Slavii jsme měli jednu jedinou šanci, takže musím uznat, že remíza je zasloužená. Zato standardek jsme koupali spoustu, ale ani při nich jsme se neprosadili. Na mokrém terénu jsme se měli víc rvát, vytvořit si větší tlak a být důraznější, abychom vítězný gól dali," vyčítal svým svěřencům a nastiňoval, na čem bude muset v Příbrami pracovat.

Reklama

Související témata: