Hlavní obsah

Největší slabinou Teplic nejsme, odmítl Klein kritiku stoperské dvojice

Karel FeltPrávo
Aktualizováno

Na Letnou se stoper Martin Klein (29) vrátil po třech letech, ale nastoupil tam v teplickém dresu. A nebyl to radostný návrat. Necítil však žádnou nostalgii, spíš obrovskou motivaci přibrzdit Spartu v cestě za titulem. To po prohře 0:2 nevyšlo. Při absenci stoperů Jablonského s Lüftnerem se mluví o tom, že dvojice Klein-Hošek je největší slabinou Teplic. To Klein ale důrazně odmítá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Teplic Martin Klein.

Článek
Fotogalerie

Cítil jste v letenském kotli nostalgii nebo vás spíš plné hlediště nabudilo?

Nostalgii ne. Co jsem hrál za Spartu, už je dávno, devět let. Když jedete na Spartu, vždycky cítíte velkou motivaci. Bohužel se mi ten návrat na Letnou v teplickém dresu nepovedl. Spartu jsme neporazili a naše ztráta na ni vzrostla na devět bodů. Navíc nás na druhé příčce vystřídala Plzeň.

V čem vidíte příčinu porážky?

Rozhodl první inkasovaný gól do šatny. Takové prostě nesmíme dostávat. Měli jsme míč udržet. Místo toho jsme o něj přišli, Sparta měla standardku. Je to osobní odpovědnost. Může se stát, že vás soupeř předběhne, ale v takové situaci by se to stát prostě nemělo. Kdybychom udrželi čisté konto do druhé půle, Sparta by byla nervóznější s každou minutou.

Může porážka poznamenat sebevědomí mužstva?

Určitě ne. Prohráli jsme na Spartě, kde jsme mohli a chtěli jen získat. Musíme se poučit z chyb a jedeme dál. Kluci to řekli sami. Co by za to dali minulou sezónu, kdy se tady prali o záchranu v lize. Teď jsme nahoře. Prohra není příjemná, ale čeká nás zápas s Libercem, který budeme chtít vyhrát a držet se pořád nahoře.

Prozradíte, v čem podle vás byla Sparta lepší?

Dobře vykrývala naše prostory. Nenechala nás hrát naši typickou hru. Nebyli jsme tak kompaktní a nechávali jim až moc prostoru. V soubojích o míč jsme byli o krok později.

Za stavu 0:1 jste se hodně zlobil na rozhodčího. Chtěl jste penaltu?

Měl jsem před sebou prázdnou branku, už jsem natahoval nohu po míči, ale ucítil jsem, jak mě někdo zatáhl zezadu. Víc k tomu říct nemohu...

Chyběl hodně zraněný Mahmutovič?

Chyběla jeho rychlost, ale v kádru máme další kvalitní útočníky.

Jak na vás působí řeči, že střed obrany je největší slabinou Teplic?

Tyhle řeči nevnímám. Jestli si to někdo myslí, je to jeho věc. Samozřejmě situace ve středu obrany není optimální. Přišel jsem na poslední chvíli, delší čas jsem nehrál. Vypadli stopeři, kteří hráli stabilně. Naše mužstvo celé útočí i brání, nedostáváme hodně gólů, a nejsou to ani nějaké přestřelky 5:4. Určitě si nemyslím, že jsme s Honzou Hoškem nejslabším článkem mužstva.

Bude těžké teď honit Spartu?

Vytvořila si určitý bodový náskok, ale do konce ligy zbývá ještě hodně zápasů. Nejsme ani v polovině. Mužstva z předních příček se utkají několikrát mezi sebou. Sparta je ve formě, ale do konce podzimní části má hodně těžký los. Stát se může cokoliv. Nikde není dáno, že Sparta všechno vyhraje. Určitě nějaké body také ztratí.

Reklama