Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Ml.Boleslav 1:1Klokani vydřeli remízu a unikli z poslední příčky. Boleslav vychytal Berkovec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Smejkal 0 : 1
67. Rada 1 : 1
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Bohemians 1905 se odpoutali z posledního místa tabulky, kam se po víkendových zápasech propadli. S favorizovanou Mladou Boleslaví uhráli v dohrávce 13. kola Gambrinus ligy remízu 1:1. Děkovat mohli hlavně brankáři Martinu Berkovcovi, který chytil nejméně tři stoprocentní šance hostů.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Obránce Bohemians 1905 Michal Šmíd (vpravo) a útočník Boleslavi Martin Nešpor.

Článek
Fotogalerie

Boleslav šla bleskově do vedení, když trestný kop Jarolíma usměrnil zblízka chytrou tečí do sítě špatně pokrytý stoper Smejkal. Další rána pro domácí přišla v 10. min., když po střetu s Nešporem musel střídat zraněný Šírl. Boleslav byla fotbalovější a v první půli mohla klidně vést dvougólovým rozdílem. Tutovku měl po přihrávce Chramosty Štohanzl, který šel sám na branku, ale Berkovec předvedl fantastický zákrok.

V dresu Bohemians o sobě dával vědět hlavně mladík Nerad ve středu zálohy, který se pomalu zabydluje v základní sestavě. Nejdřív pálil z dvaceti metrů těsně nad, pak to zkoušel hlavou, ale Miller jeho pokus rybičkou směřující k tyči chytil.

Větší šanci měli i po přestávce hosté. Na centr Štohanzla skála nikým neatakovaný Chramosta, hlavou však vůbec netrefil branku. A to od ní byl nějaké tři metry. V 56. min. podržel Klokany opět Berkovec, který nohou vykopl tvrdou střelu Štohanzla. Nešpor hlavičkoval vedle a střelu Jarolíma zblokoval v poslední chvíli J. Štochl.

Bohemians se přesto nevzdávali a párkrát boleslavskou obranu prověřili. V 67. min. dokonce vyrovnali. Rada z pravé strany centroval před branku, kde Millerovi clonil Nerad a míč prošel za záda boleslavského brankáře.

Domácí gól hodně nakopl a najednou byli stále častěji na půlce Boleslavi. Hosté však vyráželi k rychlým brejkům. Výhru mohl po jednom z nich trefit střídající Zahustel, ale na nejlepšího hráče zápasu Berkovce nevyzrál. Na druhé straně měl tříbodovou trefu na hlavě Krch, Miller však hosty zachránil.

Fotbalová Gambrinus liga - dohrávka 13. kola:
Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 1:1 (0:1)
Branky: 67. Rada - 2. Smejkal. Rozhodčí: Bílek - Pospíšil, Gallo. ŽK: Klavík - Johana, Kúdela. Diváci: 3696.
Bohemians 1905: Berkovec - Kalina, Šmíd, J. Štochl, Šírl (10. Kolář) - Jindřišek - Moravec, Nerad (85. Krch), Rada, Bartek (46. Klavík) - Hora. Trenér: Weber.
Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Smejkal, Johana, Kúdela - Ščuk, Jarolím - Štajner (90. Bořil), Chramosta (67. Zahustel), Štohanzl - Nešpor (85. Jeslínek). Trenér: Minář.

Reklama