Hlavní obsah

Liberec ulovil v Řecku Jarolíma. Pustit mě nechtěli, ale museli, usmíval se záložník

Praha

Fotbalisty Slovanu Liberec posílí zkušený záložník Marek Jarolím, který naposledy působil v druholigovém řeckém klubu Iraklis Soluň. Informaci potvrdil v rozhovoru pro Sport.cz samotný hráč.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalový záložník Marek Jarolím.

Článek

„Dostal jsem nabídku minulou středu a byla to rychlovka. Teď se vracím autem domů a ve středu bych měl v Liberci podepsat smlouvu. Zatím jsme domluveni na půl roku a je tam i opce," prozradil devětadvacetiletý Jarolím, který od půlky září hrál v řeckém Iraklisu. V jeho dresu dal tři góly a nastoupil v osmi zápasech.

Odchovanec Sparty v české lize působil v několika klubech: oblékal dres Slavie, Mladé Boleslavi, Plzně, Jablonce a naposledy Teplic. V březnu 2013 odešel do Číny, ale angažmá předčasně ukončil. V srpnu trénoval se Slavií, ale nakonec smlouvu nedostal. Proto zamířil do Řecka.

„Bylo to tam super, zajímavá zkušenost. Hráli jsme o postup do první ligy, měli jsme výborného trenéra. Moje pozice byla hodně dobrá, život u moře se líbil i rodině. Dokonce mi nabízeli prodloužení smlouvy za vylepšených podmínek. Ale když se ozval Liberec, neváhal jsem. Dostal jsem nabídku, která mě hrozně moc zaujala a vážím si, že z takového klubu, který hraje poháry, přišla. Byla to rychlá akce, ale dlouho jsem se nerozmýšlel," přiznal Jarolím.

Řekové ho nakonec museli pustit zadarmo, i když přitom skřípali zuby. „Oni vůbec nechtěli slyšet, že bych odešel. Ale můj řecký manažer, který mi tenhle přestup zprostředkoval, byl strašně prozíravý. Když jsem přicházel, dal do smlouvy klauzuli, že mě v případě nabídky z klubu, který hraje evropské poháry, musí pustit zadarmo. Kdyby tam tohle nebylo, neměl bych šanci," řekl Jarolím.

Liberec je pro něj obrovskou motivací

„Musím poděkovat i agentovi Jirkovi Stejskalovi, který Liberec zprostředkoval. Odvedl moc dobrou práci," dodal zkušený střední záložník s výbornou kopací technikou.

Jeho příchod byl reakcí i na to, že liberecký tým opustil hostující Ukrajinec Rybalka, který se vrátil do Dynama Kyjev. Mateřský klub upřednostňuje jeho prodej, což je pro Liberec neakceptovatelné. „Asi proto mě oslovili, ale třeba se Rybalka ještě nakonec vrátí a já bych to přivítal. Myslím, že bychom mohli hrát vedle sebe, byli bychom silnější," uvažoval Jarolím.

Těší se na nové spoluhráče i spolupráci s trenérem Jaroslavem Šilhavým. „Trénoval mě krátce v juniorce Sparty, ale to už je pár let," usmíval se Jarolím. „Liberec pod ním hraje atraktivní fotbal a pro mě je obrovskou motivací zahrát si v klubu, který i na jaře bude v evropských pohárech. Věřím, že nám to společně bude šlapat," dodala nová posila Liberce.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice