Hlavní obsah

Kadeřábkovi bude ve Spartě krýt záda Krátký, z Teplic přichází na hostování s opcí

Praha

Během zimní přestávky panuje v kádru fotbalové Sparty klid, k rošádě však došlo na pravém kraji obrany, kde se na podzim báječně chytil původem záložník Pavel Kadeřábek. Místo Lukáše Pauscheka, který se odešel rozehrát do Ďolíčku, mu na jaře bude krýt záda teplický obránce Marek Krátký. Dvacetiletý hráč se zkušenostmi z juniorských reprezentačních výběrů přichází na Letnou na půlroční hostování s opcí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Kadeřábek dostal ve Spartě nového konkurenta...

Článek

Během jednoho týdne se na Letné vyměnili konkurenti Pavla Kadeřábka. Minulé pondělí se na hostování do Bohemians 1905 odešel rozehrát pravý obránce Lukáš Pauschek, který se na podzim po letním přestupu ze Slovanu Bratislava nechytil. Letenští tedy hledali někoho, kdo by kryl Kadeřábkovi záda.

„Nějaká jednání probíhají, nechceme je zatím komentovat," usmíval se trenér Vítězslav Lavička ve středu během kondičního soustředění v Třeboni.

A dnes už Sparta oznámila angažování Marka Krátkého, bývalého kapitána reprezentace do 19 let.

„V Markovi vidíme velký potenciál. Věříme, že nás svojí prací v jarní části sezóny upoutá natolik, že budeme chtít jeho hostování proměnit v přestup," říká Jakub Otava, člen představenstva Sparty.

Krátký začínal s fotbalem v Klášterci nad Ohří a ve třinácti letech se přesunul do Teplic. První start v nejvyšší domácí soutěži si připsal 28. května 2011 proti Slovácku v osmnácti letech.

K týmu trenéra Vítězslava Lavičky se talentovaný hráč připojí ihned v úterý. Sparta hraje na Strahově dvojzápas s Trenčínem (od 11:00 a 13:00), na hřišti se však Krátký ještě neobjeví.

Reklama

Související témata: