Hlavní obsah

Krejčí vystřihl pro Vrbu gólovou kulišárnu, hvězdného křemílka Diarru ale nesvalil

Jerez

Body se sice budou počítat až na jaře, trenéři však lpí také na výsledcích v zimní přípravě. A fotbalisté Sparty si jedno velké vítězství připsali, když v úterý na soustředění ve Španělsku zdolali hvězdami nabitý druhý tým ruské ligy Lokomotiv Moskva 2:1. Před očima nového kouče národního týmu Pavla Vrby byl mužem zápasu reprezentační záložník Ladislav Krejčí, který si došel pro penaltu a vítězný gól s originalitou sobě vlastní vstřelil sám.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťané zleva Josef Hušbauer, Ladislav Krejčí a David Lafata slaví gól.

Článek

Lokomotiv vládne spolu s Petrohradem ruské lize. Výhry si asi hodně ceníte.

Samozřejmě, moc si jí vážíme. O to více, že jsme v těžkém utkání podali velmi dobrý výkon.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Pavljučenko hrával za Tottenham, Čorluka za Manchester City a Tottenham, Diarra dokonce prošel Chelsea, Arsenalem a Realem Madrid... Která z hvězd soupeře vás nejvíc zaujala?

Na mě osobně udělal velký dojem Diarra. Moc balónů za celý zápas neztratí, je strašně silný v soubojích i na míči. Také jsem na něj narazil, nakonec souboj vyhrál on... (úsměv)

Zápas také pozorně sledoval nový kouč české reprezentace Pavel Vrba. Měli jste o to větší motivaci?

Věděli jsme, že se trenér přijel podívat, což nás samozřejmě povzbudilo. Chtěli jsme podat co nejlepší výkon a jsem rád, že jsme to zvládli.

Vrba chce mluvit s kandidáty na reprezentační dres, před odletem avizoval, že v hledáčku má až šest sparťanů.

Zatím nevím, jestli se s ním potkáme. S našimi trenéry už pan Vrba mluvil, možná si sedne i s některými hráči.

Pro reprezentačního kouče jste vystřihl gólovou kulišárnu. Za nechtěný lob v Olomouci kandidujete na loňský gól roku, jak se zrodila vítězná trefa proti Lokomotivu?

Kuba Brabec předskočil hráče a poslal mě do dlouhého úniku. Běžel jsem na brankáře z půlky hřiště a ve finále už jsem měl pronásledovatele vedle sebe. V poslední chvíli jsem tedy míč dloubl přes gólmana a jsem rád, že skončil v síti.

V užším výběru na gól roku jste byl i minule, z nevšedních tref už tedy máte pěknou sbírku...

Mám radost, že mi tam takové góly padají. Ten v Olomouci sice byl trochu náhodný, ale docela hezký.

Lokomotiv má ambice na postup do Ligy mistrů, což je také dlouhodobý cíl Sparty. Berete výhru 2:1 jako důkaz, že jste před startem jara na dobré cestě směrem k mistrovskému titulu?

Jak jsem říkal, cenného vítězství si hodně vážíme. Máme však před sebou ještě celou druhou polovinu sezóny, nesmírně těžkou. Čeká nás spousta práce, ale když budeme hrát takhle dál, tak věřím, že náš společný cíl zvládneme.

Reklama

Související témata: