Hlavní obsah

Gól jako z Ligy mistrů. Kdepak, Ronaldo je úplně někde jinde, culí se Hušbauer

Praha

Útočníci ve fotbalové Gambrinus lize už dávno museli vzít na vědomí, že do bitvy o korunu krále střelců se jim rázně vměšuje také klasický záložník. Josef Hušbauer (24) má po sobotě na kontě deset gólů, stejně jako spoluhráč Lafata a Mahmutovič s Pospěchem. Hušbauer otevřel skóre v derby na Bohemce a výrazně tak přispěl k výhře Sparty 2:1, kterou pak trefil právě Lafata.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Josef Hušbauer slaví svůj gól proti Bohemians 1905.

Článek
Fotogalerie

Před obráncem Vaitkunasem jste si ve vápně zatancoval a pak prostřelil brankáře Berkovce mezi nohama. Dal jste gól, který hodně připomínal Ronaldovu branku z posledního zápasu Realu Madrid v Lize mistrů proti Schalke...

Kdepak, Ronaldo je přece úplně někde jinde než já. Také jeho gól byl úplně něco jiného. Já šel jeden na jednoho, tak jsem to zkusil. Krásně to vyšlo.

O korunu krále střelců soutěžíte i se spoluhráčem Davidem Lafatou, který vám přitom na gól nahrál.

My s Davidem rozhodně nesoutěžíme. Mnohem důležitější je týmový úspěch. Daří se nám jako týmu. A jsem rád, že to pálí mně i Davidovi.

Po reprezentačním duelu s Norskem vás už v neděli čeká klíčová bitva s Plzní. O to důležitější výhra na Bohemce je, že?

Hlavně pro psychiku je dobrá. Odskočili jsme zatím na osm bodů a uvidíme, jak teď Plzeň zvládne zápas proti Znojmu.

Bohemka je poslední, v Ďolíčku jste však museli zvládnout těžký zápas.

Hodně těžký. Bohemians hrají velmi důrazným stylem, který je nepříjemný. Nám moc nevyhovuje. Jenže i my dokázali hrát důrazně, a tak jsme dosáhli důležitého vítězství.

Zase se tak potvrdilo, že všechny zápasy v Ďolíčku jsou pro Spartu velkou zkouškou.

Stadión je tady specifický, určitě je to dáno i tím. Tribuny jsou hodně blízko u hřiště, fanoušci jsou nepříjemní. Ale zvládli jsme to.

Za stavu 1:1 se však zdálo, že byste vyhrát nemuseli.

Žádný strach jsem neměl. Bohužel jsme inkasovali hloupý gól z první větší šance soupeře. Bohemka ve druhém poločase cítila, že může bodovat, ale žádnou velkou šanci neměla - byl to jen takový optický klam. A já pořád věřil, že vyhrajeme.

Jak vám chyběli Dočkal s Krejčím?

Nastupují pravidelně a jsou klíčovými hráči. Bez nich to byl trochu skok, ale vypořádali jsme se s novou situací docela dobře.

Reklama

Související témata: