Hlavní obsah

Nebyl to beznadějný výkon, tvrdil kouč Baníku po porážce v Jablonci

Jablonec nad Nisou

Dlouhých devět kol v řadě fotbalisté Baníku Ostrava v Gambrinus lize nevyhráli. Černá série se táhne už od září a narůstá i po zimní přestávce. Je u ní kromě hráčů z podzimu i bývalý trenér Martin Svědík v roli nynějšího asistenta nového kouče Františka Komňackého, který se ve dvou odehraných jarních kolech nedočkal ani jednoho bodu. Není proto divu, že se Baníku nedaří odpoutat z předposledního místa tabulky. Tým se vracel s prázdnou i z Jablonce po porážce 0:1 od klubu, který Komňacký dobře zná.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Baníku Ostrava František Komňacký.

Článek

„Podle mě mělo utkání bojovný charakter, napětí i zajímavý průběh. Zvlášť v prvním poločase jsme hráli to, co jsme chtěli. Několik protiútoků se nám podařilo dotáhnout i ke střelecké příležitosti, v nichž jsme si ale nepočínali rozhodným způsobem. Kdybychom se dostali do vedení, mohl mít zápas jiný vývoj," zamyslel se ostravský kouč.

Jeho tým nakonec neudržel ani bezbrankový stav. „Domácí po přestávce přitlačili, trefili břevno. Pak jsme hru celkem vyrovnali a soupeř už neměl tolik nebezpečných situací. V okamžiku, kdy jsme věřili v remízu, jsme dostali gól po standardce. Domácí ji ale zahráli velice dobře. Hráčům mohu vyčíst dílčí chyby, ale ne přístup, nasazení a touhu uspět," rozebíral Komňacký.

Po prohře zkušený trenér nepropadal skepsi. „Neviděl bych naši produkci jako beznadějný výkon. Doufám, že pokud budeme hrát zodpovědně, tak se bodový příspěvek do tabulky dostaví. Na našem úkolu, se kterým jsme vstoupili do jara, se nic nemění. A tím je záchrana," podotkl Komňacký, který ale připustil chmurné dojmy z nezdaru v Jablonci.

„Pochopitelně jsem v kabině po zápase registroval zklamání. Hráči měli hlavy mezi koleny. Uvědomovali si, že jsme nebyli daleko od toho, abychom si odvezli bodík. Musíme dál pracovat na herní kvalitě. A taky dobře víme, že v důležitých momentech během zápasů nebo i v určitých fázích sezóny je nezbytné mít i kus štěstí," meditoval Komňacký.

Skuhravý: Bylo to vydřené vítězství

Jablonecký trenér Roman Skuhravý i přes tříbodový zisk svého týmu neoplýval jásotem. „Musím říci, že je to jedno z nejvydřenějších vítězství, jaké jsem za dobu svého působení u týmu zažil. Kluci mu ale šli naproti, byť moje představa o předváděné hře byla jiná. Měli jsme za sebou pět porážek po sobě, z toho tři v přípravě v cizině, generálku na Spartě, jarní ligovou premiéru na Slovácku. A za takové konstelace jsme museli zabrat, což se v konečném důsledku podařilo," připomněl kouč Severočechů, který zabudovává do sestavy nové hráče.

Proti Baníku se na hřišti objevili Doležal, Fantiš, Vrzal, Okleštěk, Štochl, na lavičce zůstali ještě Pázler a Moulis. „Právě první jarní výhra by jim měla zvednout sebevědomí," dodal Skuhravý.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články