Hlavní obsah

Klokany spasil vazoun Lietava, vyhrál duel chlapa s chlapem

Jediný gól rozhodl zápas. A fotbalisté Bohemians 1905 ho v utkání 20. ligového kola Liberci vstřelili po anglicku. Vazoun Lietava v poslední minutě prvního poločasu přeskočil gólmana a hlavou důrazně ukončil půl roku dlouhé čekání klokanů na ligovou výhru. Na jejich lavičce přitom debutoval trenér Luděk Klusáček.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ivan Lietava z Bohemians 1905 se raduje z gólu proti Liberci.

Článek

„Nebudu se vymlouvat, že to mohl být faul. Byl to souboj chlapa s chlapem. Ivan si nabíhal a míč lépe viděl, já couval," uznal na rovinu brankář Lukáš Hroššo, který byl v souboji slovenských legionářů méně šťastnějším aktérem. „Žádný faul, vyskočil jsem výš. Podobný gól už jsem dal v Žilině. Dvě šance jsem s dávkou smůly zahodil, ale před přestávkou se mi všechno vrátilo. Čekal jsem, že Lukáš bude u míče dřív," líčil Ivan Lietava, jak zachránil premiéru nového kouče Klusáčka.

Klokani právě na nového trenéra lákali diváky. "Přijďte do Ďolíčku, rozhodně nebudeme jen vyklusávat," ujišťovalo motto na klubových stránkách. A naplnilo se...

„Tolik se toho zase nezměnilo, nový trenér nám vysvětloval řadu věcí hlavně po psychické stránce. Já přišel až v zimě, takže se mě dlouhá série bez výhry až tak netýkala. Cítil jsem ale, že některé kluky hodně trápí. Věřím, že výhra teď pro nás bude představovat velký impuls, hlavně pro sebevědomí," doufá Lietava.

Liberec zase pohořel na mizerné koncovce. „Chyběl nám nemocný Šural. Produktivitu by měli zvednout Luckassen a Budnik, kteří přišli v zimě, ale zatím to není ono. Chce to trochu času, ale ten nám rychle utíká," uvědomuje si trenér Jaroslav Šilhavý.

Zachrání se letos Bohemians Praha 1905 v Gambrinus lize?
Ano
73,1 %
Ne
26,9 %
Celkem hlasovalo 863 čtenářů.

Reklama

Související témata: