Hlavní obsah

Liberec bere derby víc s nadhledem, všiml si Marek Jarolím po výhře nad Jabloncem

Josef PešoutSport.czPrávo

Tři střelci se podíleli na vítězství fotbalistů Liberce nad Jabloncem 3:0. Po gólech Ukrajince Sergeje Rybalky a Nizozemce s ghanskými kořeny Kevina Luckassena stanovil konečný výsledek Marek Jarolím proměněnou penaltou. Kromě vlastní bilance si cenil hlavně týmového pojetí a tří bodů, které drží Slovan v popředí prvoligové tabulky. „Výsledek vypadá jednoznačně, ale není důvodem k uspokojení," mínil Marek Jarolím.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Liberce Marek Jarolím.

Článek

Jak hodnotíte derby s rivalem ze sousedního města?

Povedlo se nám vyhrát a těší mě, že jsem k tomu přispěl gólem a ještě další asistencí. Měli jsme větší touhu po vítězství. Byli jsme důrazní a ve vápně jsme dotlačili míče do branky. To se ukázalo jako rozhodující. V naší hře byly i rezervy a je jasné, že máme dál na čem pracovat.

V minulosti jste působil i v Jablonci. Jeho hráči nyní bojovali o vůbec první výhru na liberecké půdě v české lize. Bral jsem duel také prestižně?

Nějaké informace o dosavadní bilanci ze vzájemných zápasů jsem zaslechl. Hrál jsem proti Jablonci za Liberec poprvé. A nechtěl jsem být podepsaný u toho, aby tady Jablonec premiérově zvítězil. Vím, že jejich čekání trvá dlouhá léta. Statistiky jsou vrtkavé a je těžké držet sérii neporazitelnosti. Myslím, že Jablonečtí vnímají tato derby prestižněji, kdežto Liberečtí jsou spíš nad věcí a berou je s větším nadhledem. Samozřejmě jsme chtěli vyhrát, protože vítězství jsou sladká hlavně pro fanoušky.

Příznivce Slovanu jste rozradostnil trefou z pokutového kopu.

Byl jsem jedním ze tří hráčů, určených na penaltu. Záleželo na tom, jak se kdo z nás cítí. Kopal jsem za stavu 2:0 a přece jen tam nebyla nervozita, která by asi provázela tenhle moment při jiném vývoji utkání.

Je pro vás souboj s Jabloncem vrcholem v sezóně?

Snažím se ho pojímat jako každý jiný zápas. Přece jsem jako hráč Slavie zažil tři nebo čtyři pražská derby se Spartou. A tehdejší duely patřily k nejsledovanějším v lize. Když zůstanu u Liberce, tak největší pozitivum vidím v tom, že jsme odčinili porážku ze hřiště Bohemians Praha 1905.

Sledujete přetahovanou o třetí místo v tabulce?

Kdyby v Liberci Jablonec vyhrál, dotáhl by se na nás na bod. Takhle se souboj asi zúžil na trojici Teplice, Mladá Boleslav a Liberec. Zatím se držíme zuby nehty a hodláme bojovat až do konce sezóny.

Reklama

Související témata: