Hlavní obsah

Nespokojený Lavička: Chtěli jsme víc, ale vůle a bojovnost Baníku nám dělaly problémy

Ostrava

Trenér fotbalistů Sparty Vítězslav Lavička byl po utkání na Bazalech s Baníkem Ostrava (1:1) zklamaný. „Říkáte zlatý bod pro nás? Při průběhu, jaký byl, asi ano. Ale rozhodně nemůžeme být spokojeni. Chtěli jsme víc!“

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský trenér Vítězslav Lavička.

Článek
Fotogalerie

Co kouč lídra tabulky a největšího favorita na mistrovský titul u svých svěřenců v Ostravě nejvíce postrádal? „V zápasech proti týmům, které hrají ve spodních patrech tabulky, nestačí jen fotbalovost, abyste je porazili. Dneska to bylo vidět hlavně v prvním poločase, kdy míra nasazení, bojovnosti, odhodlání byla na straně domácích a to nám dělalo problémy. Baník měl příležitosti dát nám gól už v prvním poločase. My sice také nastřelili břevno a měli jednu slibnou příležitost, ale obraz hry pro nás nebyl dobrý."

Baník svým výkonem překvapil nejednoho svého fanouška, nikoliv ale kouče Sparty. „Když jsme mapovali jeho jarní zápasy, viděli jsme, že mu chybějí body, ale výkony má kvalitní. Bylo nám jasné, že nás čeká náročný zápas, že Baník bude mít velkou podporu z hlediště, ostatně jak tomu bývá při zápasech Sparty v Ostravě vždycky. Ale jak říkám, chtěli jsme v tom zápase více."

Lavička jednoznačně odmítl spekulaci, že jeho svěřenci po vítězství nad Plzní podlehli uspokojení, proto nehráli dobře v Příbrami ani v Ostravě. „O sebeuspokojení nemůže být řeč. Po zkušenostech z minulých utkání, konkrétně na Bohemce, jsme věděli, co nás po Plzni v nejbližších dvou zápasech čeká. Že to bude těžké, se potvrdilo."

Kvůli nepokojům v hledišti došlo k prodloužení přestávky mezi poločasy na třicet pět minut. Sparťanský trenér tomu ovšem nepřikládal nějaký zvláštní význam. „Řekli nám, že přestávka musí být delší a my jsme ten čas využili, abychom předali hráčům taktické úkoly."

Reklama

Související témata: