Hlavní obsah

S Ostravou nás asi čeká klíčový zápas jara, uvědomuje si brankář Berkovec

Čestmír FolkSport.czPrávo

Po vítězném zápase s Libercem se brankář Bohemians 1905 Martin Berkovec radoval i v dalším ligovém duelu v Brně s fotbalisty Znojma z čistého konta. Po utkání přemítal, zda je bezgólová remíza pro jeho tým v honbě za záchranou ziskem či ztrátou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Bohemians 1905 Martin Berkovec.

Článek

Berete plichtu?

Na Moravu jsme cestovali s touhou urvat všechny tři body. V naší situaci nám ani nic jiného nezbývá. Znojemští nás ale ve druhé půli docela zatlačili, a tak musíme být rádi i za remízu. Je to bodík zvenku, jsem s ním spokojený.

Prožil jste si v utkání nějakou krušnou chvilku?

Docela mě zaskočil Diarrassouba, který z téměř nemožného úhlu ostře vypálil a já jsem jen reflexívně vyrazil míč na roh. Ještě hůř mi ovšem bylo krátce po přestávce, když si Crnkič píchl balón kolem mě a měl už před sebou odkrytou bránu. Trochu jsem jen zadoufal, že levačkou mine. Zaplaťpánbůh, že trefil jen boční síť.

V uplynulých dvou střetnutích jste získali čtyři body a vy jste ani jednou neinkasoval. Souvisí to s nástupem kouče Klusáčka k týmu?

Já se většinu času připravuju s trenérem brankářů Vahalou, takže mě se to zase tolik nedotklo. Je ale jasné, že jsme se zvedli, přestože v sestavě ani v herním stylu k žádným převratným změnám nedošlo. Minimálně nový impuls tedy asi nový kouč přinesl. Kéž by naše výsledkové vzepětí vydrželo co nejdéle a já se pochopitelně nebudu vůbec zlobit za další vychytané nuly.

Bude se tedy v Ďolíčku chodit na prvoligové zápasy i v příští sezóně?

Já v to stoprocentně věřím. Na cestě za záchranou nás ovšem čeká ještě spousta práce. Teď máme před sebou Baník, nutně ho musíme doma porazit. Byť jsou pro nás všechna utkání strašně důležitá, s Ostravou to možná bude klíčový zápas jara.

Reklama

Související témata: