Hlavní obsah

Slavné jméno Berger se znovu leskne, záložník Dukly byl nejkreativnějším hráčem kola

Praha

Pryč jsou časy, kdy se Letnou neslo skandování "Hóóónza Berger!". Slavné jméno však z české fotbalové scény nezmizelo. Tomáš Berger se v Dukle činí, syn internacionála Jana Bergra se i přes prohru s Plzní v 23. kole Gambrinus ligy blýskl, ovládl individuální statistiky hodnocené jako Chance index. O víkendu byl z celé soutěže nejkreativnějším hráčem směrem dopředu. Štěstí to ovšem pražské Dukle ale nepřineslo. S Plzní doma padla jasně 0:3.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Berger z Dukly mohl mít radost ze svého výkonu, ale ne z výhry...

Článek
Fotogalerie

Tomáš Berger patřil k nejaktivnějším hráčům svého týmu a po celý zápas neúnavně hledal svými přihrávkami dopředu spoluhráče.

V kategoriích „přihrávka do gólové šance", „předfinální přihrávka" a „přihrávka do šestnáctky" nasbíral celkem 21 bodů, čímž o bod překonal druhého Marka Jarolíma z Liberce. Hráči za ním už mají odstup výraznější. Třetí Jan Kovařík z Plzně ztrácí ze třetí příčky na Bergra pět bodů.

I když Dukla prohrála 0:3, směrem dopředu se rozhodně snažila. Což statistiky Tomáše Bergra jasně dokazují. „Chtěli jsme hrát odvážně a aktivně, utkání určitě vyrovnané bylo. Byly pasáže, kdy jsme byli lepší my, po druhé a třetí brance zase narostla Plzeň. Přesto se fotbal rozhoduje v pokutových územích a tam byla Plzeň lepší," řekl po utkání trenér Dukly Luboš Kozel.

Absolutní rekord Chance indexu od jeho vzniku ale fotbalista Dukly neatakoval. Jeho držitelem je záložník Sparty Bořek Dočkal, který v minulém kole nastřádal rovných 41 bodů.

V týmech ovládl Chance index Slovan Liberec. A to s poměrně velkým náskokem. Před druhou Mladou Boleslaví hned o dvacet bodů. Proti Baníku Ostrava musel tým z Podještědí bojovat o vítězství 3:2 do poslední chvíle a zcela logicky soustředil velkou část své hry směrem dopředu.

Tým trenéra Karla Jarolíma z města automobilů sice obsadil druhou příčku, přesto poprvé pod novým koučem prohrál. Ofenzivní projev mu ale podle nové statistiky Gambrinus ligy jednoznačně upřít nejde.

Reklama