Hlavní obsah

Ostrava proti Slovácku poprvé uplatní nová bezpečnostní opatření

Fotbalová Ostrava v sobotním utkání 24. kola první ligy se Slováckem poprvé uplatní zvýšená bezpečností opatření. K nim se Baník zavázal po výtržnostech fanoušků v minulém domácím duelu se Spartou Praha, kvůli nimž od disciplinární komise FAČR dostal pokutu 300 tisíc korun a podmíněný trest uzavření hlediště na Bazalech na dva zápasy.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Řádící fanoušci Baníku Ostrava.

Článek

Kapacita ostravského stadiónu bude v sobotu snížena o zhruba 4000 míst kvůli zvětšení nárazníkové zóny mezi domácími a hostujícími fanoušky. Zpřísněny budou také osobní prohlídky u vstupních bran. Na utkání nebudou vpuštěni lidé, u kterých bude objevena pyrotechnika, ani fanoušci se známkami opilosti.

Baník také zvýšil počet mobilních kamer. "Znamená to, že policie bude moci lépe najít případného výtržníka, který i přes zákaz pronese a použije na stadiónu pyrotechniku. Také v tomto případě hrozí vyvedení ze stadiónu, pokuta až tři tisíce korun a hrozba zákazu vstupu na další utkání," uvedl poslední celek první ligy na svých webových stránkách. Zápas začíná v sobotu v 17:00.

Reklama

Související témata: