Hlavní obsah

Naše remíza s Jihlavou o titulu nerozhodla, tvrdí plzeňský kouč Uhrin

Plzeň

Deset bodů ztrácí ve fotbalové Gambrinus lize obhájce mistrovského titulu z Plzně na vedoucí Spartu po nedělní remíze s Jihlavou. Do konce zbývá šest kol a ve hře je osmnáct bodů. To už není mnoho. Tenhle fakt si uvědomuje i kouč Viktorie Dušan Uhrin mladší.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Dušan Uhrin.

Článek
Fotogalerie

Kromě marodů Procházky, Čišovského a Horvátha jste nechal z obvyklé sestavy na začátku utkání na lavičce Koláře a Petrželu. Nebyl to příliš velký risk?

Chtěli jsme udělat všechno proto, abychom vyhráli, ale zápas skončil remízou. Pozměnili jsme sestavu, abychom dali příležitost hráčům, kteří nehráli pravidelně. To na věci nic nemění, protože šance, které jsme si vytvářeli v první i druhé půli, musíme proměňovat. Tenhle fakt rozhodl, protože soupeř nás pak z ojedinělé akce potrestal.

Kde se podle vás stala chyba?

Na půlce jsme zbytečně ztratili balón a z protiútoku jsme dostali gól. Ale neřeknu vám, kdo tu chybu udělal. To řeknu hráčům.

Neudělal jste změny i proto, abyste ve třetím vzájemném duelu během dvou týdnů Jihlavu překvapil?

Nechtěl jsem překvapit soupeře. Znám kvalitu svých hráčů. Chtěl jsem, aby si ti, kteří mají náročný program, mohli alespoň v jednom zápase odpočinout. Hlavní důvod byl skutečně ten, že jsem chtěl vidět hráče, kteří tolik nehrají.

Sparta už vede ligu o deset bodů. Šance Plzně na obhajobu titulu jsou minimální. Nesoustředíte se teď víc na domácí pohár, v němž máte možnost získat druhou domácí trofej?

To není důvod. Máme široký kádr. Některé změny byly ale vynucené zdravotním stavem hráčů. Opravdu jsem chtěl vidět ty další. Soustředíme se stále na obě soutěže. Nechtěli jsme, aby nám Sparta v lize utekla o další dva body.

Myslíte si, že už je o titulu definitivně rozhodnuto?

Nemyslím si, že by to rozhodla remíza s Jihlavou. Rozhodnuto bylo už dřív. My jdeme svojí cestou a Sparta tou svojí. My chceme dál vyhrávat a získat v lize co nejvíc bodů. Chceme také vyhrát pohár.

Jak to vypadá s Pavlem Horváthem?

Z pohárového zápasu v Jihlavě si odnesl zranění ramene. Věřím, že v nejbližších dnech bude zcela v pořádku. V sobotu už s námi trénoval, ale v neděli jsme ho nechtěli nasazovat do zápasu. Věděli jsme, že to s Jihlavou bude hodně tvrdý zápas.

Dokážou fotbalisté Plzně smazat ve zbývajících šesti kolech desetibodovou ztrátu na pražskou Spartu a získat v Gambrinus lize mistrovský titul?
Ano
9 %
Ne
91 %
Celkem hlasovalo 8617 čtenářů.

Reklama