Hlavní obsah

Skalák chce zachránit Brno a vrátit se do Sparty

Brno

Ofenzivní záložník či útočník Jiří Skalák patří k vicemistrům Evropy do 19 let z roku 2011 a zároveň k talentům z líhně pražské Sparty. Momentálně ale bojuje s Brnem, kde je na hostování, o záchranu v lize. V létě však plánuje návrat na Letnou, kde se chce poprat o místo v prvoligovém kádru.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jiří Skalák (vpravo) v souboji s teplickým Tomášem Vondráškem.

Článek

„Hostování rozhodně neberu jako nějaký ústrk. Už jsem byl ve Slovácku, Ružomberoku a teď hraji v Brně. Měl jsem možnost zůstat na lavičce Sparty nebo jít na hostování. Potřebuji herní praxi, tak jsem zvolil druhou cestu, abych se zlepšoval a v létě byl co nejlépe připravený se znovu poprat o místo ve Spartě. Věřím, že to už vyjde. Srdcem jsem sparťan, ale teď se snažím odevzdávat co nejlepší výkony ve Zbrojovce, abychom se zachránili a trenér Lavička o mně věděl," řekl odhodlaně mladík, který si v Brně vybojoval pevné místo v základní sestavě.

Sparta s ním do budoucnosti počítá, proto jej neuvolnila dosud na přestup, i když zájem o technického hráče s širokým rejstříkem i kvalitním zakončením je napříč ligou velký. „Jeho předností je univerzálnost. Může hrát ve středové řadě i na hrotu. Je konstruktivní i dostatečně důrazný," charakterizoval ho kouč Zbrojovky Václav Kotal.

Skalák nastoupil v úvodu sezóny třikrát za Spartu, takže v případě zisku titulu si může jít pro zlatou medaili. Koncem srpna odešel na hostování do Brna, za které nastoupil zatím v devatenácti utkáních a vstřelil tři góly. Ten do sítě Mladé Boleslavi byl jeho vůbec první v nejvyšší soutěži. Další trefu přidal proti Plzni, ale nejdůležitější gól dal na jaře Dukle, protože byl vítězný.

„Záchrana je blízko. V neděli máme doma rozjetou Mladou Boleslav a budeme chtít ji porazit, protože dvaatřicet bodů by už mohlo potvrdit záchranu. Věřím, že se Zbrojovka v nejvyšší soutěži udrží. Zažívám tu osobně dobrou sezónu i s góly a hlavně jsem vděčný, že mám možnost pravidelně hrát," zdůraznil Jiří Skalák s tím, že o titulu pro Spartu nepochybuje a je rád, že k němu snad na začátku sezóny i trochu pomohl, byť to nebylo gólem. „V budoucnosti bych se rád trefil i v jejím dresu. Tím by pak pro mne měl konečný úspěch větší hodnotu," dodal Skalák.

Reklama

Související témata: