Hlavní obsah

Divokým zápasem s hokejkou nahoře oslavil Švejdík setrvání ve Spartě

Praha

Hektický týden, divoký zápas. Za poslední dny toho stihl Ondřej Švejdík dost. Nejprve ve středu prodloužil s fotbalovou Spartou smlouvu o dva roky, ačkoliv se od zimy zdálo, že kroutí na Letné poslední jaro. Do sobotního duelu s Libercem (4:1) pak zasáhl hrubkou před inkasovaným gólem. „Měl jsem ‚hokejku’ nahoře a balón mi podklouznul pod nohou,“ popsal stoper v nadsázce. Jen o dvě minuty později kiks napravil vstřelením uklidňující třetí branky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha oslavují čtvrtý gól v utkání proti Liberci.

Článek

Libereckému Sackeymu gól doslova daroval a za stavu 2:1 se na začátku druhé půle rýsovalo drama. „Ještě jsem přemýšlel, že bych ho na poslední chvíli zfauloval. Naštěstí jsem si řekl, že by to za to nestálo, protože bych dostal červenou kartu," popsal Ondřej Švejdík kritický okamžik.

Štěstí pro něj i pro Spartu, že Sackeyho neskosil. Hned o dvě minuty po Dočkalově rohu propadl ke stoperovi míč, který snadno uklidil do branky. „Vyšla nám nacvičená akce," liboval si Švejdík, že se tak bleskově rehabilitoval.

Letnou čtyři kola před koncem opanovala mistrovská euforie. Spartě stačí získat už jen dva body, takže titul může slavit hned v příštím kole v Teplicích. „Je to blízko a je to cítit na tréninku i na hotelu před zápasem. Jsem rád, že jsme tuto pohodu přenesli i na hřiště," pochvaluje si. „Chceme poslední krůček udělat co nejdřív. Moc bych si přál, abychom zakončili ligu bez jediné porážky. A taky abychom před Jabloncem postoupili do finále poháru a tam si to rozdali s Plzní," plánuje Švejdík.

Vysnil si Ligu mistrů

V létě se do Sparty právě z Liberce vrátí Radoslav Kováč, a tak se zdálo, že Ondřej v létě odejde. Laso mu hodil Jablonec, jenže Švejdík raději zvolil větší konkurenci a prodloužil na Letné smlouvu o dva roky až do června 2016.

„Vysnil jsem si, že chci hrát Ligu mistrů a věřím, že to se Spartou dokážu," řekl Švejdík po podpisu nového kontraktu.

„Na rovinu přiznávám, že nabídka ze strany Jablonce byla velmi štědrá, ale po sportovní stránce je na tom Sparta lépe a mám zde stále prostor se zlepšovat. Samozřejmě to obnáší také větší konkurenci, s čímž ale počítá každý hráč, který obléká dres Sparty," poukázal Švejdík.

Reklama

Související témata: