Hlavní obsah

Záběry odhalily výtržníka, který vhodil světlici po trenérovi Lavičkovi. Jiní sparťané v Teplicích hajlovali

Teplice/Praha

Záběry České televize odhalily viníka, který při sobotní prohře Sparty v Teplicích 1:3 hodil dýmovnici k zástupcům letenského klubu včetně trenéra Vítězslava Lavičky. Ti šli rozvášněné fanoušky uklidnit, místo toho ale čelili nečekanému útoku mladého chuligána. Letenský klub ještě na severu Čech titul neslavil, ten mu přihrála až nedělní remíza Plzně v Jablonci (2:2).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zástupci Sparty Praha (zleva): Ondřej Kasík, Vítězslav Lavička a Tomáš Stránský hovoří k fanouškům během přerušení utkání v Teplicích.

Článek
Fotogalerie

Podle tiskové mluvčí policie Jany Matonohové budou muži zákona dění na stadiónu zpětně vyhodnocovat, zda nebyl spáchán přestupek či trestný čin. Využijí k tomu právě i záběry ČT.

Sparta sama nemůže podle zákona podniknout žádné samostatné kroky k získání identifikace výtržníka. „V této fázi je věcí policie a orgánů činných v trestním řízení, aby viníka ztotožnily. Sparta proto vyčká na výsledky policejního šetření a bude s ní následně komunikovat ohledně dalšího postupu," řekl Právu mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Letenští příznivci však nevyváděli jen na stadiónu. Policisté v sobotu večer zadrželi v jedné restauraci v Teplicích dva fanoušky, kteří hajlovali.

Oba umístili do cely předběžného zadržení a zahájili úkony trestního řízení, zatím je ale z ničeho neobvinili. Jiní fanoušci už cestou do Teplic zdevastovali speciálně vypravený vlak. Ničili záclonky, podokenní stolky, odpadkové koše nebo části toalet, v jednom voze rozbili okno a prokopli výplň stěny, další je posprejovaný nápisy.

Jakým způsobem by měla disciplinární komise potrestat Spartu za sobotní řádění fanoušků?
Exemplární pokutou
14,8 %
Uzavřením stadiónu
85,2 %
Celkem hlasovalo 8185 čtenářů.

Reklama

Související témata: