Hlavní obsah

Lavička místo Sparty přebral Sokol Puklice, hned jak na Letné utichly mistrovské oslavy

Praha

Žádná senzace, i když na první pohled to tak vypadá. Zatímco fotbalisté Sparty se ve středu odpoledne chystali na první trénink od nedělního večera, kdy začali slavit mistrovský titul, jejich kouč mířil na Vysočinu, aby se ujal tréninku TJ Sokol Puklice hrající okresní přebor. „Kdepak senzace, předem plánovaná akce v rámci projektu Kopeme za fotbal,“ avizoval Vítězslav Lavička, proč bude na prvním tréninku nových šampiónů chybět.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha oslavují zisk titulu pro mistra Gambrinus ligy.

Článek
Fotogalerie

Žádné ztráty nejsou hlášeny, i když první mistrovský flám trval prakticky tři dny. Kyblíky u tréninkového hřiště prý nebudou potřeba. „Určitě ne. Tak divoké zase oslavy nebyly. Všichni si dobře uvědomujeme, že ještě není konec sezóny. Hlava mě nebolí, jsem zvyklý slavit, abych pak byl schopný fungovat. Oslavy nejsou jen o alkoholu. Jde o to užít si je spolu s lidmi, s nimiž jste něco dokázal," líčil záložník Bořek Dočkal.

Přesto během oslav došlo i na divoké tance. „Nevím, kdo je v nich nejlepší. Myslím, že já jsem na tom dost dobře, i když si manželka občas myslí něco jiného. Ale je to fakt, asi jsem průměrný tanečník," usmíval se notně ochraptělý kapitán David Lafata.

Costa oslavy málem zaspal

Sparťané v sobotu prohráli v Teplicích a k oslavám se začali svolávat až ve chvíli, kdy Jablonec v neděli večer remizoval s Plzní, a tak Letenským definitivně potvrdil titul po čtyřech letech.

Na tento scénář doplatil africký obránce Costa Nhamoinesu. Oslavy málem zaspal! „Já vůbec netušil, že se v neděli ještě něco takového může stát. Jsem po zranění a rehabilitacích, takže jsem si šel lehnout a prvním telefonátům od spoluhráčů ani nevěřil. Přijel jsem za nimi ale brzy, takže jsem skoro o nic nepřišel," culil se bek ze Zimbabwe.

Čekalo se také na kapitána, který byl doma v jižních Čechách a narychlo se vracel do Prahy. „Příjemná cesta, příjemné starosti. Nechtěli jsme v kabině předem nic plánovat. Podle předpisů je cesta tak dvě hodiny," naznačil Lafata, že ji zvládl určitě rychleji. „Manželka mi nakázala, hlavně ať jedu opatrně a dojedu. Abych se choval slušně a abych pak přišel," křenil se kanonýr.

Jízda ještě nekončí, dohody se ale ctí

Detailní příhody z oslav podle očekávání zůstanou v kabině. „Užili jsme si to pořádně, vždyť za dobu, co jsme ve Spartě, jsme slavili poprvé. Ani si na všechno nepamatuji. A to jsem odpadl jako jeden z prvních, takže jestli ještě bude nějaká další příležitost, měl bych se příště polepšit," přiznával zkušený záložník Marek Matějovský.

„Dohoda s trenérem byla jasná. Dal nám navíc den volna i v úterý s tím, abychom na středeční trénink už byli stoprocentně nachystaní. A to jsme všichni dodrželi," ujišťoval Matějovský.

Oslavám ale pochopitelně ještě není konec, budou pokračovat po skončení sezóny, až Sparta dostane mistrovský pohár po posledním ligovém duelu s Jihlavou. Před tím ji ještě čeká finále Poháru České pošty s Plzní.

„Máme před sebou ještě čtyři zápasy a rozhodně si nechceme sezónu pokazit nějakými nekvalitními výkony. Získali jsme krásný časový luxus si titul oslavit. Do konce sezóny je času dost, abychom mohli slavit s rozumem a ohledem na další zápasy," pochvaloval si Dočkal.

Reklama