Hlavní obsah

Byl to pro mě hodně škaredý večer, přiznal zklamaný slávistický kouč Pastoor

Čestmír FolkSport.czPrávo

Fotbalisté Zbrojovky dokázali po dlouhých pěti letech porazit v Gambrinus lize Slavii a zajistili si už účast mezi elitou i pro příští sezónu. Pražané, jimž chyběl zraněný útočník Necid, si musí na definitivu ještě minimálně dva týdny počkat.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Slávistický trenér Alex Pastoor během utkání v Brně.

Článek
Fotogalerie

„Dobře jsme věděli, že nám výhra přinese záchranu. Nesledovali jsme proto ani další výsledky a šli jsme důsledně za třemi body. Kdybychom hlavně v první půli proměnili některou z dalších šancí, mohli jsme zvítězit ještě výrazněji," mínil brněnský útočník Jiří Skalák, který přihrál Šislerovi na vedoucí branku. Ve Zbrojovce hostuje ze Sparty. „O to víc jsem chtěl Slavii zdolat," svěřil se s úsměvem.

Kabinou Zbrojovky zněl vítězný ryk. „Před týdnem se nám zápas v Jihlavě nepovedl, ale na druhý pokus jsme už záchranu zvládli," zářil trenér Václav Kotal. „Kluci dostanou za odměnu dva dny volna," prozradil.

Kouč přiznal, že mu za stavu 1:0 nebylo na lavičce lehko. „Pražané se ve druhé půli trochu nadechli. Stačila jedna naše chybička a mohlo být srovnáno. Uklidnil jsem se až po naší druhé trefě," vyšlo Kotalovi nasazení urostlého forvarda Kroupy, jenž skóroval necelou minutu po příchodu na hřiště.

Pastoor: Jsem strašně zklamaný

Brňany už v cestě za důležitými třemi body nezastavilo ani přerušení duelu kvůli hanlivému skandování diváků na adresu šéfa FAČR Miroslava Pelty. „Bylo ovšem složité udržet tým v tempu. Měl jsem obavy, aby slávističtí fanoušci pak v pokřikování nepokračovali. Nebudu radši říkat, co si o přerušování zápasů myslím," uvedl Kotal.

Kouče Slavie Alexe Pastoora trápil výkon jeho mužstva, které nevyslalo jedinou přímou střelu na branku. „Pro mě to byl hodně škaredý nedělní večer. Jsem strašně zklamaný. Postrádal jsem u svých hráčů bojovnost a vůbec se nám nedařila kombinace. Mohli jsme být zachráněni, ale místo toho nás čekají ještě minimálně dva týdny velké nejistoty," vadilo mu.

Gólman Pražanů Radek Černý litoval nepovedeného úvodu střetnutí. „Začali jsme hodně špatně, a byť jsme se postupně do zápasu dostávali, na zisk aspoň bodu to tentokrát nestačilo. Doufám, že to nebylo tím, že by nás uspokojila vysoká výhra Sparty nad ještě víc ohroženou Olomoucí. My teď máme čtrnáct dní na to, abychom se co nejlíp připravili na duel se Slováckem. Budeme hrát doma, musíme ho zvládnout," předsevzal si Černý.

Zachrání se Slavia v nejvyšší soutěži?
Ano
64,6 %
Ne
35,4 %
Celkem hlasovalo 5181 čtenářů.

Reklama

Související témata: