Hlavní obsah

Po Romerovi posílí obranu Jablonce i Mišůn z Příbrami a Pernica z Brna

Jablonec nad Nisou
Aktualizováno

Přestavba prvoligového fotbalového kádru FK Baumit Jablonec se rozjíždí. Po tristním jaru, v němž ještě nedávno ambiciózní tým, startující i v uplynulém ročníku evropských pohárů, klesl na jedenácté místo konečné tabulky Gambrinus ligy, hlásí první posily. A tři dosud oznámená jména jsou vesměs z české nejvyšší soutěže. Shodou okolností jde o defenzivní hráče, což je zřejmě reakce na nespokojenost s prostupnou obranou mužstva. O ní se často zmiňoval i nyní už bývalý kouč Roman Skuhravý.

Foto: 1. FK Příbram

Milan Mišůn (vpředu) v dresu Příbrami v utkání s Duklou.

Článek

Už minulý týden Jablonečtí potvrdili příchod nové tváře z pražské Dukly. Je jí 26letý José Antonio Romera. Španělský krajní bek si vydobyl v lize dobré renomé spolehlivými výkony v barvách týmu z Julisky. Letos na jaře sice Dukla tápala, ale na severu Čech věří, že Romera se změnou prostředí naváže na svoji formu z předešlého období.

V pondělí se s Jabloncem dohodli na přestupu další dva obránci. A ligoví vytrvalci, protože jak 24letý Milan Mišůn z Příbrami, tak o rok mladší Luděk Pernica z Brna odehráli v právě skončeném ročníku shodně po třiceti ligových zápasech a nechyběli v nich na trávníku ani minutu! To svědčí o jejich zarputilosti, stálosti výkonů i přínosu pro tým, co se týče zodpovědnosti a přístupu k fotbalovým povinnostem.

Oba se mohou pochlubit takřka shodnými ligovými zkušenostmi. Mišůn má na svém kontě 75 startů, Pernica jen o tři méně. Navíc pro Mišůna hovoří i poznatky ze Skotska, kde se snažil prosadit v Celtiku Glasgow a FC Dundee. Jablonečtí počítají pro přicházející obránce s tříletými smlouvami. „Mišůn by ji měl uzavřít co nejdříve, Pernica tak už učinil," uvedl klubový sportovní ředitel Petr Flodrman.

Nový jablonecký trenér Jaroslav Šilhavý poznal zmíněné hráče v roli soupeřů už v minulých sezónách, kdy takřka tři roky vedl Slovan Liberec a měl o lize dokonalý přehled. A Pernica přiznal, že protřelý kouč měl o něj zájem už při trenérově angažmá v bývalém působišti.

Dá se předpokládat, že po úvodní trojici posil zamíří do Jablonce i další vyhlédnutí fotbalisté.

Reklama