Hlavní obsah

Trenér Kotal i asistent Šmarda se upsali Zbrojovce na další dva roky

Brno

Fotbalisty Brna dál povede trenér Václav Kotal. Devátý celek uplynulého ročníku první ligy s ním prodloužil smlouvu do konce června roku 2016. To samé se týká také asistenta Michala Šmardy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Zbrojovky Brno Václav Kotal během utkání 17. kola Gambrinus ligy proti Spartě.

Článek

Fotbalová Zbrojovka hlásí první změny pro další soutěžní období: odchází stoper Luděk Pernica, naopak smlouvu prodloužil trenérský tandem Kotal - Šmarda.

„Došlo k dohodě mezi kluby Zbrojovka Brno, FK Jablonec a hráčem Luďkem Pernicou o jeho uvolnění do Jablonce," potvrdil sportovní ředitel Zbrojovky Zdeněk Kudela pro klubový web.

„Beru to jako novou výzvu, rád bych se v dresu Jablonce pokusil vybojovat evropské poháry," řekl Luděk Pernica, který v Brně hrával čtrnáct let.

Pro Zbrojovku je důležité, že smlouvu prodloužil sehraný trenérský tandem Václav Kotal, Michal Šmarda. „Trenér Kotal se svým asistentem přivedli tým k devátému místu v lize, navíc je pod jejich vedením znatelný posun v herním projevu týmu," zdůvodnil nový kontrakt Kudela.

Kotal se Šmardou mají nyní smlouvu do 30. června 2016. V jejich týmu zatím chybí trenér gólmanů, Kristian Barbuščák odchází k 30. červnu tohoto roku.

Reklama