Hlavní obsah

Dukla se rozloučila s pěticí hráčů, přivedla i nováčky

Také fotbalisté pražské Dukly už zahájili letní přípravu na novou sezónu Synot ligy. Na hřišti na Julisce se mezi známými tvářemi objevilo několik nováčků, naopak se s Duklou rozloučilo pět hráčů. Týmu hrubě nevyšlo jaro, proto se dá očekávat přestavba sestavy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Dukly Praha Luboš Kozel během utkání na Letné.

Článek

Trenér Kozel přivítal na prvním tréninku hned několik nováčků. Martin Chudý (Vlašim), Jakub Považanec (Banská Bystrica) a Aldin Čajič (Teplice) do Dukly přestoupili. Roman Polom (Sparta) a Michael Krmenčik (Plzeň) přišli ze svých domovských klubů na roční hostování. Patrik Svoboda dorazil z Kunic a Tomáš Pospíšil se vrátil z hostování v Pardubicích.

Naopak do přípravy nenastoupili Tomislav Božič, Josef Marek, Tomáš Kučera a Ľuboš Hanzel, kterým skončila smlouva, a dále se ji rozhodli neprodloužit. Španěl José Romera pak přestoupil do Jablonce.

Tým stále trápí tři absence. Na marodce jsou Néstor Roger Albiach, Róbert Kovaľ a Petr Malý. „V pořádku již je Tomáš Berger, jinak Jakub Mareš jde na kontrolu příští týden a pokud bude v pořádku, měl by poté začít naplno trénovat. Néstor pokračuje v rekonvalescenci a doufáme, že někdy v srpnu by mohl být připravený do hry," rekapituluje trenér Luboš Kozel.

„Róbert Kovaľ bude chybět ještě během celého podzimu. Jakub Považanec si přivezl svalové zranění z Banské Bystrice a bude potřebovat ještě nějaký čas, aby byl stoprocentně v pořádku. Petr Malý stále čeká na některé výsledky a po tu dobu zatím trénovat nemůže," dodává Kozel.

Reklama