Hlavní obsah

Ščasný: Chceme navázat na to lepší z minulé sezóny

Teplice
Aktualizováno

Pátý celek minulého ročníku nejvyšší fotbalové soutěže FK Teplice zahájil přípravu bez výrazných změn. Tým i nadále povede zkušený trenér Zdeněk Ščasný a kádr se příliš neobměnil. „Chceme navázat na to dobré z předešlé sezóny,“ řekl kouč na úvod přípravného cyklu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kouč Teplic Zdeněk Ščasný.

Článek

K jakým novinkám došlo v teplickém týmu před startem letní přípravy?

Pokud jde o odchody, uvolnili jsme slovinského útočníka Bratanoviče na hostování do Bohemians Praha 1905. Měl by dostat větší příležitost k hernímu vytížení, než měl v Teplicích. Mluvil jsem o něm i s novým trenérem Pražanů Romanem Pivarníkem. Podle předběžné dohody v Teplicích skončil Luis Ramos, jehož jsme na jaře brali jen na záskok. Bohužel nám na dlouho dobu vypadl Štěpán Vachoušek, který je po operaci.

A nové, či staronové tváře?

Z pražské Sparty přichází záložník Milan Jirásek, který byl naposledy rok a půl ve slovenské Senici. Z hostování v Interu Baku se vrátil Ivo Táborský. Známe ho už z loňského podzimu, ale zatím to necháme otevřené. Uvidíme, jak bude vypadat v tréninku. A do přípravy se zapojil i obránce Marek Krátký po návratu z pražské Sparty. Předpokládám, že to není poslední hráč, který přijde.

Ovlivnil eventuální příchody zvučnějších posil fakt, že se Teplice nedostaly do evropských pohárů?

Vůbec ne. Tahle okolnost nehrála roli. Bylo by to stejné, i kdybychom se do Evropy kvalifikovali. Ale pořád ještě sháníme další hráče.

O koho máte zájem?

Jednáme o stoperovi a hráčích do útoku. Byl bych rád, kdyby byli dva - jeden zkušený a jeden mladý. Pokud by to vyšlo, asi by někdo v té souvislosti z týmu odešel.

Jaký model jste zvolili pro herní přípravu?

Stejný jako loni.  Budeme v domácích podmínkách. V sobotu startujeme na turnaji v Dubí, kam dále přijedou Liberec, Varnsdorfa Drážďany. Kluci dostanou možnost ve dvou zápasech.  Následuje soustředění v Modré u Děčína. Je to kousek od Teplic, což nám vyhovuje. Nejsme se stereotypním prostředí, ale přitom zůstáváme nedaleko domovského stadiónu. To je příjemné. V Modré si zahrajeme s Viktorií Žižkov. V přípravě se zaměříme na tři čtyři herní oblasti, ale nechci to rozpitvávat.

Reklama

Související témata: