Hlavní obsah

Jihočeši uvažovali o Kladrubském, Slovanu ovšem konkurovat nemohou

České Budějovice

Oslavy návratu do nejvyšší soutěže jsou pryč, fotbalisté Dynama České Budějovice zahájili přípravu na nový ročník. Prvního tréninku se zúčastnilo celkem třiadvacet fotbalistů, mezi nimiž se objevilo i několik zcela nových tváří. Jihočeši uvažovali také o návratu svého odchovance Jiřího Kladrubského, z jeho příchodu však zatím nejspíš nic nebude.

Foto: Petr Horník, Právo

Momentka z duelu Táborsko - České Budějovice. Na snímku zleva Zdeňek Křížek, Miloslav Strnad a Simon Deli.

Článek

Dynamu je jasné, do čeho jde. "Postoupili jsme do první ligy a dosáhli tak toho, co jsme chtěli. Teď už se ale na loňskou sezónu ohlížet nemůžeme. Čeká nás nejvyšší soutěž a musíme se na ní co nejlépe připravit," cituje klubový web trenéra Luboše Urbana. "Příprava je krátká a zápasy budou hodně nahuštěné. Skladba soupeřů bude ale určitě zajímavá. Čeká nás tradiční turnaj v Nové Včelnici a také souboje s ligovými celky. Hrát budeme ale také se dvěma zahraničními soupeři, a to je vždy zajímavá konfrontace. Hned v neděli nás čeká Admira Wacker a v závěru přípravy pak generálka s německým Regensburgem na Střeleckém ostrově," avizuje kouč.

Dosavadní opory zatím doplnili čtyři fotbalisté, kteří jsou v Budějovicích na zkoušce. O své místo v kádru se poperou brankář Tomáš Fryšták (Slovácko), obránci Aleksandar Dalceski (Metalurg Skopje), Matej Podstavek (Banská Bystrica) a Radek Buchta (Znojmo). Pokud se fanoušci těšili na nějakou zvučnou posilu, tak si budou muset ještě počkat. "Mohlo by se zdát, že na přestupovém trhu nejsme moc aktivní, ale není tomu tak. Příchody, které nejsou dotažené do konce, nechceme předem nijak prezentovat. Věřím tomu, že jeden nebo dva hráči se u nás do konce týdne objeví," poukázal sportovní manažer Martin Vozábal.

Fanoušci spekulovali o možném příchodu Jiřího Kladrubského, ten ale momentálně není na pořadu dne. "Jirka by byl samozřejmě velkou posilou. Je to odchovanec Dynama a k našemu klubu má určitě velmi blízko. Situace je ale taková, že je sice bez smlouvy, ale také zároveň po operaci kolene. Čekají ho ještě minimálně tři měsíce rekonvalescence. Navíc se mu znovu ozval jeho bývalý zaměstnavatel Slovan Bratislava a tomu dokážeme jen velmi těžko konkurovat," vysvětluje Vozábal.

Vedení by rádo udrželo Simona Deliho, Davida Brunclíka a brankáře Michala Bártu, o jejich setrvání v Dynamu se intenzivně jedná.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice