Hlavní obsah

Statistika: Bartek sprintoval nejrychleji, Vaněk uběhl téměř 13 kilometrů

Praha

Fotbalová Synot liga má také své nejlepší běžce. Ve 12. kole byl nejrychlejším ze všech záložník Bohemians Praha 1905 David Bartek, nejdelší vzdálenost urazil pro změnu Ondřej Vaněk z Plzně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Ondřej Vaněk.

Článek
Fotogalerie

Na hřišti dělal, co mohl, porážce 2:4 s Teplicemi ale stejně nezabránil. Záložník Bohemians 1905 David Bartek předvedl velmi dobrý výkon a ve sprintu (rychlost vyšší než 25 km/h) urazil celkem 389 metrů, tedy nejvíce z celého kola. Výsledky na špici byly ale těsné.

O druhé místo se dělí hned tři hráči včetně jihlavského mladíka Jakuba Fulneka, jenž přitom nastoupil ke svému teprve čtvrtému utkání v Synot lize a poprvé figuroval v základní sestavě. Proti Zbrojovce ale naběhal ve sprintu hned 380 metrů, nikdo jiný z týmu se takové metě nepřiblížil.

Co se týče Bartka, ten se stal prvním klokanem, který se v této sezóně stal Sprinterem kola. Jeho spoluhráč Erich Brabec už však předtím ovládl Maratonce.

Tím je tentokrát viktorián Ondřej Vaněk. V těžkém utkání na Slovácku sice záložník Plzně neskóroval, výhru svého týmu ovšem podpořil největší porcí naběhaných kilometrů.

Vaněk urazil celkovou vzdálenost 12 820 metrů, za ním se umístili českobudějovický Michal Škoda s Ruslanem Mingazovem z Jablonce. Rekord sezóny však ohrožen nebyl. Ten stále drží liberecký Tomáš Ďubek, který jako jediný dokázal v utkání naběhat přes 14 kilometrů. Stalo se tak v 5. kole na trávníku Teplic.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články