Hlavní obsah

Překvapení? Vůbec ne, je to gólový hráč, chválí Šilhavý novou posilu Mingazova

Jablonec nad Nisou

Nečekaně rychle se v sestavě jabloneckých fotbalistů adaptoval mladý ofenzivní hráč Ruslan Mingazov. Třebaže přišel do klubu až v průběhu podzimní sezóny, po debutu za severočeský tým na pražské Letné nastoupil i v dalších šesti zápasech a momentálně má na svém kontě i dvě vstřelené branky!

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor čtvrtého jabloneckého gólu Vojtěch Kubista (vlevo) a autor třetí trefy zápasu proti Teplicím Ruslan Mingazov.

Článek

Trefil se při kanonádě do sítě pražské Dukly (6:0) a v minulém kole rozhodl duel s Teplicemi (4:2). Skóroval za stavu 2:2, kdy se obě mužstva snažila strhnout vývoj na svou stranu, a jeho branka na 3:2 znamenala definitivní zlom zápasu ve prospěch Jablonce.

Výkony reprezentanta Turkmenistánu jsou milým překvapením i pro jablonecké příznivce. „Já ale překvapen nejsem. Věděli jsme, jaký je to hráč a přiznám se, že jsem jeho vydařený vstup do ligy očekával," řekl Právu Jaroslav Šilhavý, trenér Jablonce.

Z čeho pramenila jeho víra v Mingazovovy schopnosti? „Především si ho pamatuji už z loňska, kdy hrál proti Liberci v předkolech Evropské ligy za Skonto Riga. Zaujal mě už tehdy a přál jsem si ho mít v mužstvu. Sledoval jsem ho i nadále. Viděl jsem záznamy s jeho hrou i na videu. Když jsem přešel do Jablonce, nabrala naše snaha o jeho angažování potřebný spád a dotáhlo se to do konce. Ruslan je dynamický fotbalista, šikovný na míči a navíc gólový," charakterizoval kouč zahraniční posilu.

Šilhavý věří, že Mingazov má předpoklady se s přibývajícím časem posunout dál ve výkonnosti. „Je tady pořád krátce a až si hra celého týmu ještě více sedne, může odvést pro Jablonec špičkovou práci. Možná se pro něj česká liga stane i motivací pro přestup do věhlasnějších klubů v cizině, ale takové úvahy jsou předčasné," dodal jablonecký trenér.

Reklama

Související témata: