Hlavní obsah

Bookmakeři mírně favorizují Plzeň, sázkaři víc věří Spartě

Sobotní šlágr fotbalové Synot ligy, v němž lídr soutěže Plzeň přivítá rivalskou Spartu, samozřejmě přitahuje pozornost také sázkařů. V duelu prvního s druhým těžko hledat výraznějšího favorita. Zatímco bookmakeři domácích kanceláří o pár setinek nasadili nižší kurz na domácí Viktorii, sázkaři se poměrně výrazně přiklánějí na stranu Sparty. Na její výhru směřují přibližně 60% svých vkladů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce František Rajtoral (vlevo) a Ladislav Krejčí ze Sparty během utkání Superpoháru.

Článek

Kdo je tady vlastně favoritem? Těžká odpověď. U Tipsportu je aktuální kurz na výhru Plzně 2,65, na remízu 3,15 a na výhru Sparty 2,85. U Fortuny jsou kurzy velmi podobné (2,55 - 3,15 - 2,8).

U Fortuny na remízu připadá 20% sázek, stejné procento jde na vítězství Plzně. Tipující tedy víc věří druhému týmu tabulky.

„Plzeň nedokázala Spartu porazit už dlouhých pět zápasů, a tak mám pro sázkaře, kteří se přiklánějí na stranu letenských, určité pochopení. Na druhou stranu Viktoria se pod trenérem Koubkem celkově uklidnila, v lize na domácí půdě ještě neprohrála. Z toho všeho na mě kouká naprosto vyrovnané a otevřené utkání s remízovým koncem a menším počtem vstřelených branek," říká Ondřej Vích, hlavní bookmaker Fortuny.

Právě smírný výsledek 1:1 se v kurzu 5,5:1 při sázení na přesné skóre zápasu objevuje na tiketech nejčastěji. Za nejpravděpodobnější střelce branek bookmakeři považují plzeňského Stanislava Tecla (3:1) a na straně hostí Davida Lafatu (2,6:1).

Viktoria favoritem i v penaltách

Šlágr podzimu však provázejí také speciální sázky. Bookmakeři Tipsportu se přiklánějí k tomu, že dny Pavla Horvátha jsou v hráčském kádru Plzně pomalu sečteny, a že už míří do trenérského týmu nebo managementu klubu nebo ještě do jiného klubu...? Na Pavla Horvátha v základní sestavě proti Spartě si lze vsadit v poměrně vysokém kurzu 8:1.

Často diskutované penalty jsou rovněž v kurzové nabídce kanceláře. Plzeň kopala v posledních zápasech hodně pokutových kopů, každý si asi vzpomene na penaltu na Limberského po střetu s Hušbauerem, která vyvolala téměř celonárodní diskuzi.

Plzeň je podle bookmakerů v této „disciplíně" mírným favoritem: Domácí budou kopat penaltu kurz 6:1 proti Hosté budou kopat penaltu kurz 7:1.

Vsadit se dá i na to, zda bude penalta bez ohledu na které straně - kurz 3,2:1 bude penalta.

I z těchto kurzů je zřejmé, že se očekává vyrovnaný zápas mezi dvěma nejlepšími českými kluby. Z tohoto pohledu nepůjde o sázkařsky nejžádanější zápas, protože největší zájem je o zápasy favoritů s outsidery.

Vsadit se dá i na počet rohů

Také bookmakeři Chance mírně favorizují Plzeň. Fanoušci si na ni mohou vsadit v kurzu 2,60:1, kdežto na Spartu je kurz o něco vyšší - 2,85:1. Remíza je potom v kurzu 3,15:1.

„Předpokládáme, že utkání bude hodně vyrovnané, oba týmy za posledních sedm utkání ani jednou neprohrály, jen Plzeň má na kontě jednu remízu. Ve vzájemných utkáních se líp daří Spartě, ale v Plzni je vždy velkou výhodou domácí půda," uvádí tisková mluvčí Markéta Světlíková.

Vyznavači speciálních sázek si také mohou vsadit na to, zda Pavel Horváth nastoupí v základní sestavě Plzně (kurz 8:1) nebo na to, že se bude kopat 11 a více rohů (kurz 1,70:1).

Bude některý z týmů kopat penaltu?
Penaltu nebude kopat ani jeden tým
29,6 %
Zahrávat ji bude jen Plzeň
35,6 %
Zahrávat ji bude jen Sparta
11,9 %
Ani jednu penaltu sudí Jílek neodpíská
22,9 %
Celkem hlasovalo 1691 čtenářů.

Reklama

Související témata: