Hlavní obsah

Šilhavý čelil urážkám. Zamrzelo mě to, řekl kouč Jablonce po vítězném derby u Nisy

Liberec

Stal se prvním trenérem, který dovedl Jablonec v české lize k výhře v Liberci. Přesto Jaroslav Šilhavý prožíval po nedělním triumfu 1:0 v Podještědském derby smíšené pocity. Důvod? Hanlivé pokřiky některých fanoušků Slovanu, kteří jeho letní odchod do konkurenčního Jablonce doposud nestrávili.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý.

Článek

„Byl jsem tu trochu za vyvrhele," podotkl Šilhavý po vítězném duelu u Nisy. „Myslím, že většina lidí v Liberci mojí práci, i práci mých asistentů, docenila. U těch, kteří dávali najevo negativní emoce, asi převážilo zklamání z výsledku. Je to ale už pryč, raduju se z výhry a zlomení nepříznivé série v Liberci," dodal Šilhavý, který přiznal, že musel v poločase zvýšit hlas, neboť jeho tým byl v prvním poločase v těžké defenzivě.

Za vítězství budou koláče

„Důrazně jsme si řekli, že je třeba zjednodušit hru. Povedlo se, po přestávce jsme šli výrazně nahoru," pochvaloval si Šilhavý, jenž v pondělí oslaví 53. narozeniny. Dárek v podobě tří bodů jej nadmíru potěšil, na oplátku zase potěší on hráče, jimž v případě úspěchu v Liberci slíbil chodské koláče. „V pondělí pro ně jedu. A možná dojde i na sekanou," culil se trenér.

Zatímco hostující kabina se po utkání otřásala pod návalem oslavných pokřiků, v domácí bylo hrobové ticho. Hráči si museli drbat hlavu, protože v úvodním dějství zahodili tři obrovské šance. „Těžko se mi hledají slova. Začali jsme dobře, jenže jsme nastřelili jen dvě tyčky. Poté jsme dostali laciný gól ze standardky a tím jsme si zápas prohráli," povzdechl si kapitán Slovanu Jiří Fleišman, který se nachomýtl u vítězné branky jabloneckého útočníka Martina Doležala, jíž docílil po rohovém kopu.

„Pernica, kterého jsem měl já hlídat, prodloužil míč na zadní tyč a tam už to měl Doležal jednoduché. Prohra strašně mrzí," smutnil Fleišman. Situace Liberce je zlá, od předposledních Českých Budějovic ho dělí jediný bod. „Musíme prostě zlepšit efektivitu, jiná cesta není," prohlásil liberecký trenér Samuel Slovák.

Reklama

  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články