Hlavní obsah

Podcenění, laxnost v soubojích. Plzeň dala dárek Spartě a dalším soupeřům, štve Koubka

Praha

Šest kol v řadě jen vyhrávali a především poslední vítězství nad Spartou jim dalo všechny trumfy do rukou. Jenže fotbalisté Plzně hned při nejbližší příležitosti zklamali a po porážce 1:2 v Jihlavě zase vedou ligovou tabulku jen o bod. „Dali jsme našim soupeřům dárek, přitom jsme si říkali, že to nesmí nastat. Ano, je to tak, znehodnotili jsme výhru nad Spartou,“ neskrýval na Vysočině obrovské zklamání Miroslav Koubek, trenér Viktorie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Plzně Miroslav Koubek během utkání se Spartou.

Článek
Fotogalerie

Jak jste viděl nečekanou porážku?

Je třeba blahopřát vítězům, my jim to trochu ulehčili. Vedli jsme, měli jsme zápas dobře rozehraný. Jihlava hrála z hlubokého bloku, po zisku míče rychle a přímočaře vyjížděla do brejků. My jsme nebyli patřičně úderní. Přední hráči až na Pilaře nepodávali optimální výkon.

Gól Limberského těsně před přestávkou vám tedy nestačil.

Vedli jsme, pak jsme asi průběh zápasu podcenili. Podcenili jsme souboje při gólech, hlavně druhý mě hodně mrzel. Viděl jsem před ním dva laxně odehrané souboje, v nich byli domácí lepší. Čekali jsme, že budou důrazní a upozorňovali na to, ale asi jsme tomu nevěřili... Druhý poločas jsme prostě podcenili, pak to honili a hráli vabank. To nestačí, určitě máme o čem přemýšlet.

Nebyl už samotný vstup do zápasu laxní?

To je silné slovo, domácí hráli takticky dobře. Vytýkal jsem hráčům menší útočnou agresivitu. Šlo o to, jestli jejich val zdoláme. Je pravda, že ve středu pole jsme několik rozhodujících soubojů prohráli. Ale slovo laxnost nepřijímám.

Shodujete se s hráči, že porážkou v Jihlavě jste znehodnotili velkou výhru nad Spartou. A dál...?

Prohráli jsme, ale pořád jsme první. Vyhráli jsme před tímto zápasem šestkrát po sobě a vítězit nelze stále, muselo to taky přijít. Aspoň bod jsme z Jihlavy měli odvézt. Všechno ovšem nebylo jen špatně. Dokázali jsme se po inkasovaných gólech zmobilizovat, trefit břevno, lítalo to tam. Určitě nepanikaříme.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články