Hlavní obsah

Že jsem nedal gól? Vždyť jsem měl chvíli předtím na noze zimní boty, smál se Horváth

Plzeň

Seděl na lavičce, na nohou vyteplené boty. Bez chráničů, bez dresu, kopačky pod sebou. „Jdeš na plac,“ uslyšel nečekaně Pavel Horváth dvacet minut před koncem duelu s Českými Budějovicemi, kdy Plzeň vedla 5:0. Následující desítky vteřin si na sebe sotva stihl nahodit potřebnou výstroj, když nastupoval na trávník, měl ještě dres na půl žerdi.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Pavel Horváth během duelu s Českými Budějovicemi.

Článek

„Tak rychle jsem ještě nikdy nevstoupil ani do tréninkové hry, byl to osobní rekord," uvedl záložník Viktorie.

Muž, který v Synot lize nastoupil poprvé od podzimního duelu v Jihlavě zkraje listopadu, brzy rozesmál i fanoušky v Doosan Aréně, jež mu při příchodu bouřlivě aplaudovali, což jej dojalo. Využil totiž času před rozehráním přímého kopu k bleskovému protažení stehen a lýtek. „Jsem rád, že jsem si nic nenatrhnul a můžu v týdnu naplno trénovat," vtipkoval Horváth.

Po dvou minutách pobytu na hřišti se mohl zapsat dokonce mezi střelce, když mu kapitán David Limberský předložil míč, ačkoli mohl sám střílet. On však pálil po zemi do brankáře Křížka. „Limba se divil, proč jsem neproměnil, tak jsem mu řekl, že jsem měl ještě čtyři minuty předtím zimní boty. Kopačky nestačily rozmrznout."

Vzhledem k tomu, že v létě ukončí svoji fotbalovou kariéru, je Horváth za každou minutu na hřišti šťastný. Věří, že se na jaře bude na trávníku objevovat častěji než na podzim? „Jsem rád, že si můžu v tomto týmu zahrát, kdyby to tak bylo každé kolo za stavu 5:0, nezlobil bych se," žertoval 39letý záložník, který své rozhodnutí skončit po sezóně s kariérou hráče nezmění. „Ani nevím, co by se muselo stát, abych pokračoval dál. Ono by to ani nešlo skloubit s tím, co bude ve Viktorii pro mě od léta následovat," podotkl. Co bude následovat? „Fotbal, budu na hřišti. V kanceláři zatím ne, jsem ještě mladej, mám hezký tělo," uzavřel Horváth.

Reklama

Související témata: