Hlavní obsah

Sparta jede na Bazaly pro odplatu, pozor si dá na Baroše a ostravské rychlíky

Ztrácejí bod na vedoucí Plzeň a případnou výhrou na Bazalech se mohou aspoň na den posunout do čela tabulky. Fotbalisté Sparty však jedou do Ostravy také pro odplatu za překvapivou podzimní porážku 0:1. Baník jim ve 4. kole ukončil sérii 18 domácích výher v řadě. Zápas Ostrava - Sparta se hraje v sobotu od 15:00 před kamerami ČT Sport, všechny ligové zápasy můžete sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ostravský Dávid Škutka (vlevo) a Marek Matějovský ze Sparty v posledním vzájemném duelu na Bazalech.

Článek
Fotogalerie

Nedlouho po vyřazení v Malmö schytali další ránu. Fotbalisté Sparty loni v srpnu prohráli s Ostravou 0:1. Rozhodující gól vstřelil Greguš již v 5. minutě. Baník tak na Letné zvítězil poprvé od května 2008. Obhájce titulu do té doby naposledy prohrál s Olomoucí v září 2012.

„Není to zápas, na který bych rád vzpomínal. Ale i takové k fotbalu patří. Celý zápas jsme dobývali defenzivu Baníku, což se nám nepovedlo. Jen věřím, že teď se to nebude opakovat," říká pro klubovou televizi záložník Marek Matějovský.

Sparta bude i na soupeřově hřišti favoritem. Ostrava vyhrála jediný z posledních 11 domácích vzájemných zápasů (3. listopadu 2008), navíc z posledních čtyř kol získala jediný bod.

Rychlost je předností Baníku

Baník prošel přes zimu velkou obměnou. „Odešli mu tři stěžejní hráči, což není jednoduchá situace a chvíli potrvá, než je nahradí. Nicméně již v prvním utkání Baník naznačil, jakým směrem se chce ubírat. Bude to nebezpečný soupeř jako každý jiný," říká letenský asistent Václav Jílek.

Pražané vědí, odkud jim hrozí největší nebezpečí. „V první řadě je třeba zmínit osobnost Milana Baroše, to je určitě nebezpečný hráč a od toho se odvíjí spousta věcí. Baník sází zejména na rychlý přechod, má k tomu hodně velmi dobře rychlostně disponovaných hráčů. Zejména tuhle věc si musíme pohlídat," avizuje Jílek.

Poslední vzájemný zápas v Ostravě loni v březnu (1:1) narušily násilnosti chuligánů. Baník byl potrestán pokutou 300 tisíc korun a zavřením stadiónu na dva zápasy s podmínkou. Sparta musela zaplatit 50 tisíc a FAČR poté začala pracovat na přísnějších bezpečnostních opatřeních na stadiónech.

Reklama

Související témata: