Hlavní obsah

Slavia - Teplice 2:2Potočný, démon z divize, vystřílel Severočechům v Edenu bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Potočný 0 : 1
19. Škoda 1 : 1
23. Potočný 1 : 2
55. Grigar (vlastní) 2 : 2
Záznam online reportáže

Tlak sešívaných byl v závěru zápasu veliký, ale marný. Fotbalisté Slavie nakonec v utkání 18. kola Synot ligy remizovali s Teplicemi 2:2. Severočeši při poslední návštěvě Edenu zvítězili rekordně 7:0, tentokrát sice nevyhráli, ale dosáhli svého a bod získali. Oba jejich góly dal Potočný, za domácí odpověděl kanonýr Škoda, který první branku vstřelil a na vlastní trefě gólmana Grigara se podílel.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Útočník Teplic Roman Potočný se raduje z gólu, který vstřelil Slavii.

Článek

Ani jeden z týmů dlouho nevyčkával a hned od začátku byla k vidění útočná partie. První Škodovu šanci Grigar kryl, pak jako první udeřily Teplice. Parádně, neboť Potočný vyškolil brankáře Hrubeše a přehodil ho technickou střelou z dobrých dvaceti metrů. Jenže sešívaní mají kanonýra Škodu a ten sedm minut poté vyrovnal. Naskočil si na Hrubého přímý kop a hlavou se osamostatnil v čele tabulky střelců (12 branek).

Jenže Severočeši byli dál nebezpeční. A ke druhému gólu jim pomohl omyl rozhodčích - Vachoušek centroval již za koncovou čárou, ale hrálo se dál a Potočný se po jeho centru stal hrdinou dne. Posila z divizních Brozan se Teplicím nečekaně rychle vyplácí... A byl to znovu Škoda, který mohl vyrovnat, jeho střelu ovšem Grigar se štěstím zasedl.

Hned po přestávce mohl srovnat Deli, skvělý zákrok však předvedl Grigar. A po prudké střele Zmrhala ho zachránila tyč. Teplický gólman měl ještě jednou kliku, neboť chvíli poté pak teč vlastního stopera Lüftnera přistála pro změnu na břevně...

V 54. minutě ho ovšem štěstí opustilo. Škodovu střelu do břevna si totiž sám srazil do branky a stav byl podruhé nerozhodný. Další šance měli oba hrdinové, Škoda i Potočný, ale stav se už nezměnil.

Fotbalová Synot liga - 18. kolo:
Slavia Praha - FK Teplice 2:2 (1:2)
Branky: 19. Milan Škoda, 54. vlastní Grigar - 12. a 23. Potočný. Rozhodčí: Zelinka - Peřina, Hock. ŽK: Piták, V. Vukadinovič (70. Prošek) - Potočný, Ljevakovič, Jablonský, Matula, Hora, Vachoušek. Diváci: 6221.
Slavia: Hrubeš - Mikula, Latka, Bílek, Tamás (90. Boudjemaa) - Deli, R. Hrubý - V. Vukadinovič (70. Prošek), Piták (80. Červenka), Zmrhal - Milan Škoda. Trenér Beránek.
Teplice: Grigar - Hora, Lüftner, Jablonský, Matula - Ljevakovič - Vůch, Litsingi (80. Takács), Vachoušek, Nivaldo (65. Vondrášek) - Potočný (90. Salami). Trenér Rada.

Reklama

Související témata: