Hlavní obsah

Kováč se vrací do první linie, Brabce by záskok za Kadeřábka bavil

Praha

Pyrrhovo vítězství je přišlo opravdu draho. Fotbalisté Sparty sice Duklu 3:0 porazili, pro klíčovou bitvu v Jablonci ovšem přišli hned o tři obránce. Zatímco Costa a Jakub Brabec budou stát jen jeden zápas, zraněný Pavel Kadeřábek se bude léčit minimálně měsíc. Letenští tak mobilizují záložní zdroje v čele s Radoslavem Kováčem, který už stihl závěrečnou půlhodinku proti Dukle.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský stoper Radoslav Kováč (vlevo) se snaží dostat k míči přes neapolského útočníka Gonzala Higuaína.

Článek

Hlídali si tři body s Duklou, zároveň už museli myslet na příští duel v Jablonci. Proto vzhledem k narůstající kalvárii obránců přišel na hřiště zkušený stoper Kováč.

„Jakub Brabec příště nesmí hrát, tak jsem naskočil já, abych se trošku rozkoukal. Jsem rád, že jsem si zahrál a že jsme to zvládli. Dlouho jsem nehrál, tak to chvíli bylo obtížné. Ale jak jsem se rozkoukal, bylo to dobré," líčil Kováč, který hrál i v pondělí za juniorku (0:0 s Bohemians Praha 1905).

„Radkův vstup do utkání měl samozřejmě souvislost s Jabloncem, aby se dostal do zápasového rytmu. Aby odehrál aspoň část zápasu. Docela dobře to zvládl," poznamenal kouč Vítězslav Lavička.

Kováč se v lize naposledy mihnul v listopadu, teď se v první linii objeví zrovna na horké půdě v Jablonci, kde Sparta nastoupí s provizorní obranou.

„Půjde o dost a takové zápasy mě baví. Bude to velký zápas, těším se," ujišťuje letenský mazák, že z ligového šlágru obavy nemá. „Je nás dvacet, jsme ve Spartě a jsou tady dostatečně kvalitní hráči. Myslím, že to zvládneme."

Brabce útočení podél lajny láká

Kováč na Střelnici zastoupí Jakuba Brabce, který se v závěru pražského derby přesunul na Kadeřábkovo místo. „Na okraji obrany jsem si naposledy zahrál ve třetí lize ještě za béčko. Je to jiná pozice, jiný pohyb. Ale obul jsem se do toho, až mě v závěru braly křeče," směje se kapitán reprezentace do 21 let v rozhovoru pro klubovou televizi.

Letenští mají smůlu hned dvojnásobnou. Brabec by byl za Kadeřábka řešením. „Víc se na kraji útočí, mě to tam baví," nabízí své služby.

Kouč Lavička o tomto řešení ovšem může přemýšlet až v dalších týdnech. V Jablonci mladý stoper hrát nesmí. „Mrzí mě to, hodně jsem se na důležitý zápas těšil. Soustředil jsem se na to, abych čtvrtou žlutou kartu nedostal. A už během prvního poločasu jsem ji měl," lituje Brabec.

Místo Costy je na levou stranu připravený Podaný, na pravou přichází vedle Marečka v úvahu ještě mladý Slovák Chvátal, pro něhož by však byl ligový debut právě v Jablonci asi hodně velkým krajícem.

Který z obránců bude Lavičkovi nejvíc scházet v zápase proti Jablonci?
Jakub Brabec
4,5 %
Costa
4,7 %
Pavel Kadeřábek
90,8 %
Celkem hlasovalo 5873 čtenářů.

Reklama