Hlavní obsah

Zeman nás zachrání, věří Hušbauer po premiéře v Serii A

Hektické dny zažívá v Itálii fotbalový reprezentant Josef Hušbauer. V sobotu si konečně odbyl premiéru v Serii A, dva dny po prohře 0:2 na Sampdorii pak jeho klub Cagliari Calcio odvolal trenéra Zolu a celý realizační tým. Bývalému záložníkovi Sparty tak svitla naděje na lepší časy, neboť na lavičku se vrací kouč Zdeněk Zeman. Právě on si Hušbauera do mužstva vybral, a tak je předpoklad, že mu dá víc šancí než Zola.

Foto: Profimedia.cz

Záložník Josef Hušbauer na tréninku Cagliari

Článek

Dějí se to na Sardinii věci. Zdeněk Zeman skončil na lavičce Cagliari v závěru loňského roku. A po necelých třech měsících se na ni znovu vrací.

„V kariéře jsem to ještě nezažil, ale slyšel jsem, že v Itálii to až tak neobvyklé není. Pan Zeman by tu měl být již během úterý, máme proto sraz před tréninkem o něco dřív," hlásí Josef Hušbauer v rozhovoru pro web svého agenta Ondreje Chovance.

Král střelců minulého ročníku české ligy netají, že se na spolupráci s trenérem českého původu moc těší. A hodně mu důvěřuje.

„Chtěl mě do klubu už loni v létě, asi dvakrát jsme spolu mluvili po telefonu. Tenkrát to bohužel nedopadlo, ale když se vše znovu otevřelo v zimě, zase to bylo i díky iniciativě pana Zemana. Jenže on pak skončil, a když jsem do Cagliari přišel, už tady byl pan Zola," poukazuje Hušbauer.

Italštinu se učí přes Skype

„Zdeněk Zeman má pověst vynikajícího trenéra. Je zkušený a věřím, že nás zachrání. Budu se snažit ho nezklamat a doufám, že pod ním dostanu větší šanci. A taky si s někým aspoň občas popovídám česky," usmívá se záložník.

Je mu jasné, že na italštině musí zapracovat. „Pořád se učím. Jsem tu dva měsíce a něco už dohromady dám, ale že bych se s klukama bavil o rodinách, to zatím ne. Učím se slovíčka, snažím se hodně poslouchat a kromě toho mám ještě hodiny přes Skype s učitelkou z Čech."

Z posledních pěti zápasů se Zolou získalo Cagliari jen bod. Tým hrál opatrně, ustrašeně. Svou premiéru v Serii A si tak Hušbauer ani moc neužil.

„Rád jsem si aspoň chvíli zahrál, čekal jsem na to docela dlouho. Ale přišel jsem na hřiště na posledních 15 minut a pět minut poté, co jsem šel na trávník, jsme dostali červenou. Ale i tak jsem se snažil být aspoň na balónu a rozehrávat," líčí.

Zeman chce hrát útočněji

Samozřejmě přemýšlel, proč šanci nedostal již dřív. „V Čechách se psalo, že jsem na tom špatně kondičně, ale to nebyla až tak pravda. Po pár dnech jsem byl úplně v pohodě. I trenér Zola říkal, že by mi šanci dal už dřív, ale nebyly výsledky a on do sestavy moc nechtěl sahat. Spíš se snažil, aby se ustálila. Bohužel to úspěch nepřineslo."

Pod Zemanem by asi Cagliari mělo hrát trochu jiný fotbal. „Kluci říkali, že za trenéra Zemana se hrálo víc útočně, dávali víc gólů. Tak snad se to potvrdí a zase se probudíme, protože teď jsme gólů moc nedávali."

Záchrana bude perná. „Jsme na první sestupové příčce. Na Atalantu, která je před námi, ztrácíme čtyři body, na šestnácté Chievo šest. Do konce je ještě dvanáct kol a musíme začít vyhrávat. Teď máme doma Empoli a potřebujeme ho porazit. Věřím, že se nám to s trenérem Zemanem podaří," doufá Hušbauer.

Reklama

Související témata: