Hlavní obsah

Penalty Kolář netrénuje, protože plzeňští gólmani mu je chytat nechtějí. Přesto je v lize proměňuje

Praha

Docela odvaha. V poslední minutě tolik důležité konfrontace s Duklou se postavil i k exekuci druhé penalty, kterou Plzeň v nedělním odpoledni na Julisce kopala. Nakonec ji Daniel Kolář sice se štěstím, ale přece jen proměnil, čímž svému týmu zajistil výhru a tři důležité body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Daniel Kolář proměňuje penaltu proti Dukle.

Článek

Sebevědomí, nebo jen nechuť spoluhráčů se pokutového kopu v poslední minutě ujmout?

Věřil jsem si, a proto jsem šel na penaltu i podruhé. Kdybych ji nedal, svět se nezboří. V mé situaci tuplem ne.

V utkání s Duklou se mohlo kopat proti domácím pokutových kopů klidně i víc. Troufnul byste si třeba i na čtyři?

Kdybych tři předchozí proměnil, proč ne?!

Narážíme tím na situace v první půli, kdy jste také mohli kopat penalty. Zákroky na Mahmutoviče a na vás však sudí Jílek přehlédl...

Tu na Aidina hodnotit nemohu, protože jsem situaci neviděl, na mě však byla jasná. Cítil jsem, jak mi protihráč šlápl na nárt a balón přitom vůbec nezasáhal.

Nakonec ale penalty přišly. Zatímco první pokutový kop jste proměnil suverénně, při druhém jste měl štěstí, neboť gólman Rada si na míč sahal.

Štěstí k tomu patří.

Vykolejil vás hodně, když zůstat do poslední chvíle takřka nehnutě na místě?

Jeho mínus. Pokud se brankář nepohne, těžko už pak na střelu zareaguje, natož aby na ni dosáhl. To se potvrdilo.

Zatímco v loňské sezóně plzeňští hráči, vás nevyjímaje, při penaltách selhávali, letos jste se exekuce ujal vy a vedete si neomylně. To jste je tak perfektně natrénoval?

Právě že je netrénuju vůbec. Naši gólmani mně je chytat nechtějí, už mě znají a nadávají na mě. Po střelách ani nepadají a to mě pak střílení a trénink penalt nebaví.

Penaltou jste zachránil svému týmu tři body na počátku anglického týdne, v němž hrajete ještě se Slavií a Libercem. Bude pro vás tento týden klíčový na cestě za vytouženým titulem?

Nemyslím, že klíčový, ale hodně důležitý zcela určitě. Už proto, že každý zápas je pro nás jako malé ligové finále, neboť soupeři nemají co ztratit, hrají uvolněně a chtějí se na Plzeň vytáhnout. S Duklou to nebylo jiné.

Museli jste ale přece počítat, že po předchozí prohře se Spartou se doma vybičuje a bude chtít bodovat...

My s tím počítali, protože nám bylo a je jasné, že každému protivníkovi nedáme šest gólů, jako se nám to povedlo v prvním jarním střetnutí proti Českým Budějovicím. Týden co týden hrajeme před televizními kamerami, takže soupeři nás sledují, přečtou si nás a na zápas se nachystají. Proto jsme věděli, že utkání s Duklou bude hodně těžké, což se také potvrdilo.

Tři body jste nakonec urvali vy. Co pro vás v momentální konstelaci panující na špici tabulky znamenají?

Téměř nic, protože hodně zápasů je ještě před námi. A na ně - a hlavně pak sami na sebe - se proto teď musíme soustředit.

Reklama

Související témata: