Hlavní obsah

Sparta - Teplice 1:0Letenští nemohli Grigara překonat, pomohl jim až rozhodčí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
89. Dočkal (penalta) 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Sparty v utkání 21. kola Synot ligy kontroverzním způsobem porazili Teplice 1:0 a dotáhli se na dva body za vedoucí Plzeň. Letenští měli spoustu šancí, ale drtil je skvělý brankář Grigar. Rozhodlo se až minutu před koncem, když rozhodčí Kovařík nařídil skandální penaltu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Grigar sleduje míč z penalty Bořka Dočkala.

Článek
Fotogalerie

Když Sparta neporazí Teplice, trenér Lavička na Letné skončí. Tyto zaručené zvěsti se před zápasem nesly, a na obhájcích titulu bylo, aby svého kouče podrželi a nedopustili ještě větší trhák vedoucí Plzně.

Začali aktivně, v 9. minutě stál na konci rychlé akce Kadlec, ale Grigara zblízka nepřelstil. O dvě minuty později měl šanci ještě větší, ale znovu trefil jen teplického gólmana. Grigar čaroval dál, lapil i Costovu ránu - a dorážející Brabec prázdnou branku přestřelil... Teplický brankář se pak vytáhl i při Váchově bombě zdálky.

Trenér Rada se mohl u lavičky uvztekat, ale obrana Severočechů hořela dál. Další tutovku prováhal Dočkal, jen těsně branku minul Lafata. Neproměněné šance domácí přibrzdily, na jejich kopačky se postupně vkrádala nervozita.

Reprezentant Krejčí zůstal v kabině a do druhé půle nastoupil Konaté, dvě vynucená střídání měly Teplice. Obraz hry se po přestávce nezměnil, Sparta útočila, ale Lafatovi zkazil radost pro změnu Matula. Čas plynul, a na ukazateli stále svítily jen dvě velké nuly...

Když Kadlec trefil parádní ránou břevno, sparťané už si zoufali. Tím spíše, když pak Lafata dopravil míč do sítě, avšak gól nebyl uznán kvůli domnělému ofsajdu. Na druhé straně se v tutovce zjevil Potočný, ale na Štěcha si nepřišel. Pokračovala i přehlídka zahozených šancí Sparty, pohořeli Lafata i střídající Kováč. Rozhodnutím pohrdl i Řezníček, na druhé straně znovu zahrozil Potočný.

Když bylo Letenským nejhůř, Lafata nafilmoval před dotírajícím Krobem penaltu a Dočkal ji proměnil...

21. kolo první fotbalové ligy:
Sparta Praha - FK Teplice 1:0 (0:0)
Branka: 89. Dočkal z pen. Rozhodčí: L. Kovařík - Kordula, Hájek. ŽK: Krob, Litsingi, Ljevakovič, Vachoušek. ČK: 90. Vachoušek (všichni Teplice). Diváci: 8502.
Sparta: Štěch - Mareček (75. Řezníček), Holek, J. Brabec (69. Kováč), Costa - V. Kadlec, Dočkal, Matějovský, Vácha, L. Krejčí (46. Konaté) - Lafata. Trenér: Lavička.
Teplice: Grigar - Matula, Lüftner, Jablonský (46. Vondrášek), Krob - Hora, Vachoušek, Ljevakovič, Litsingi (58. Balázs), Vůch - Potočný. Trenér: P. Rada.

Reklama

Související témata: