Hlavní obsah

Kopic si z levé strany Budějovic dělal trhací kalendář. Ale měl jsem dát gól, mrzelo záložníka Jablonce

České Budějovice

Byl k nezastavení, na pravé straně si dělal, co chtěl. Hráči Českých Budějovic z něj byli nešťastní, každou chvíli jim jablonecký záložník Jan Kopic „frnknul“. Právě on má největší podíl na výhře 3:0 na půdě Jihočechů sobotním duelu 22. kola Synot ligy, ve všech brankách měl prsty.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Budějovičtí fotbalisté (zprava) Jaroslav Machovec a Martin Chrien se snaží si poradit s janem Kopicem z Jablonce.

Článek

Nejprve si po jeho centru vstřelil Roman Lengyel vlastní gól, poté připravil branky pro Mingazova a Crnkiče. „Vyměnil bych to radši za góly, kdyby pomohly ke třem bodům. Mrzí mě, že jsem zase zazdil šanci, měl jsem stoprocentní jako minule. Kdybych ji zkraje zápasu dal, bylo by to pak o něčem jiném. Snad se trefím za týden," řekl Kopic po utkání, které se dlouho nevyvíjelo podle předpokladů. Favorit zahodil zkraje utkání dvě šance, domácí vycítili příležitost a do 60. minuty byli Jablonci vyrovnaným soupeřem. Nešťastný zásah kapitána Lengyela je však poslal do kolen, nakonec mohli hosté vyhrát i výrazněji.

Začátek vypadal jednoduše

„Začátek zápasu vyhlížel, že to v Budějovicích budeme mít jednoduché, jenže jsme pohrdli šancemi, domácí se chytli, začali útočit, víc běhat, my jsme si mysleli, že to půjde samo. Naštěstí nám pomohli vlastním gólem, pak jsme si to už pohlídali," uvedl trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý. „Mrzí mě, že jsme neodehráli víc akcí do koncovky, že jsme nebyli suverénnější, že jsme utkání zkušeně nezvládli," dodal Šilhavý.

Jeho mužstvo si upevnilo třetí příčku, vzhledem k porážce Mladé Boleslavi v Teplicích navýšilo na čtvrté Středočechy náskok na 11 bodů. „Jedenáct bodů, do konce osm kol, to už je velký náskok. Myslím, že bychom to už neměli pustit. My ale ještě pokukujeme výš, po druhém místě, chtěli bychom to zkusit," podotkl Kopic. Odstup mezi Jabloncem a Spartou zůstává čtyřbodový.

To Budějovice mají úplně jiné starosti, na jaře nezískaly ani bod, po šesté porážce v řadě jsou nadále na sestupové příčce. Proti Severočechům nepodaly špatný výkon, ovšem soupeři dovolily příliš snadno skórovat. „Jaké my dostáváme góly... Ke třetímu nemám ani slov, je to pro mě nepochopitelné," povzdechl si kouč František Cipro nad závěrečnou trefou Crnkiče.

Cipro vsadil v záloze na mladíky, věkový průměr středové řady se pohyboval kolem dvaceti let. Do jednoho si počínali solidně, nejvíc na sebe upozornil osmnáctiletý Michal Řezáč. „Hrál výborně. Je ironie, že nejmladší kluk byl naším nejlepším hráčem. V následujících zápasech dostanou šanci i další mladíci," slíbil Cipro.

Reklama